Hajduk traži novog trenera (i predsjednika)

Igor Tudor, trener seniora Hajduka, prihvatio je ponudu Andrea Pirla i pridružit će mu se u talijanskom prvaku Juventusu gdje će biti Pirlov pomoćnik, piše Gianluca Di Marzio, najupućeniji talijanski novinar u transfere. Tudor je s ponudom 41-godišnjeg Pirla odmah upoznao čelnike Hajduka, svoje najbliže suradnike Marija Stanića i Ivana Kepčiju te Harija Vukasa i Luku Vučka iz stručnog stožera, piše Index.hr.
Još se čeka službena objava, no čini se kako Tudor odlazi iz Hajduka. Prošle sezone je vodio ekipu do petog mjesta u HNL-u. U nedjelju je novu sezonu započeo pobjedom 2:0 na Poljudu protiv Istre.
Mario Stanić više puta je istaknuo da Hajduk neće ponavljati pogreške iz prošlosti i smjenjivati trenere nakon prvog lošeg rezultata. Dodao je da Tudor iz Hajduka može otići samo ako on to poželi, a sada ima baš takvu priliku, kakva se u karijeri ne pruža često. Trenirao bi zvijezde poput Cristiana Ronalda i sjedio na klupi uz Pirla, ikonu svjetskog nogometa i jednog od najboljih playmakera svih vremena kojem predviđaju veliku trenersku karijeru.
Nadzorni odbor HNK Hajduk raspisao je natječaj za novog predsjednika.

Izvor: Index.hr

igor tudor

Još se čeka službena objava, no čini se kako Igor Tudor odlazi iz Hajduka. Prošle sezone je vodio ekipu do petog mjesta u HNL-u. U nedjelju je novu sezonu započeo pobjedom 2:0 na Poljudu protiv Istre

Ako Tudor prihvati poziv iz kluba u kojem je proveo veći dio svoje igračke karijere (1998.-2007.) i osvojio dva naslova prvaka Italije, Hajduk već na početku nove sezone, uoči drugog kola HNL-a, mora naći novo rješenje na klupi. Klub još nije riješio ni pitanje predsjednika nakon ostavke Marina Brbića koji odrađuje nužne poslove da bi Hajduk funkcionirao do izbora novog lidera Uprave.

Alessandro del Piero, koji je dva desetljeća igrao za Juventus, kazao je nedavno da Pirlo ima sve karakteristike da postane bolji trener od Zinedinea Zidanea, koji je nakon dvije sezone u drugoj momčadi Reala dobio šansu kao trener prve momčadi i nanizao tri trofeja u Ligi prvaka te porušio brojne rekorde.