DUMP: Virtualizacija, serveri i mreže

Udruga mladih programera, DUMP, organizira besplatni ciklus predavanja pod nazivom "Virtualizacija, serveri i mreže". Ciklus je namijenjen svima koji žele naučiti osnove računarstva "u oblaku" i virtualizacije, a otvoren je za sve posjetitelje. Program se realizira uz potporu FESB-a, Studentskog zbora te "Microsoftova" inovacijskog centra. Dio je to događanja u sklopu proslave obljetnice FESB-a, koja počinje 26. svibnja te završava s DUMP-ovim predavanjem 31. svibnja. Detaljnije informacije na internetskim stranicama DUMP-a.

Piše: G.R. / Slobodna Dalmacija
Izvori: SD, Dump

Dump predavanje U ciklusu predavanja „Virtualizacija, serveri i mreže“ polaznici će imati priliku kroz dva predavanja naučiti koja je uloga sistem inženjera u današnjem IT svijetu, pojasnit će što znači danas sve popularnije "računarstvo u oblaku“ (eng. cloud computing), što je virtualizacija, zašto "virtualiziramo" servere... i sl.

Nakon ciklusa, polaznici bi trebali biti u stanju podesiti alate za virtualizaciju, izraditi svoju virtualnu mašinu te postaviti početne postavke Windows Servera.

Kao i ranijih godina, predavanja će se održavati na FESB-u, u subotnjem popodnevnom termin (17:00 sati), u dvorani A102. Predavanja će držati članovi DUMP-a.

Povezani članci

Who's Online

We have 224 guests and no members online