Knjige: Najčudnije znanstvene tajne našega doba

knjiga Michaela BrooksaGdje je 96% svemira? Je li moguća hladna fuzija? Jesu li NASA-ini znanstvenici već našli dokaze za život na Marsu? Ako nijedno istraživanje nikad nije uspjelo nepobitno pokazati da placebo-efekt djeluje, zašto je taj efekt danas jedan od glavnih oslonaca medicine? Je li signal iz svemira 1977. bio poruka izvanzemaljske civilizacije?.. Dodirujući područja od kemije do kozmologije, od psihologije do fizike, Michael Brooks u knjizi "13 stvari koje nemaju smisla" - Najčudnije znanstvene tajne našega doba, nedavno objavljenoj u hrvatskom prijevodu u izdanju Naklade Ljevak, uvjerljivo dočarava uzbuđenje i kontroverziju oko nepoznanica u znanosti ...


NOVO U KNJIŽARAMA

Izvor: Naklada Ljevak

Čak i danas ima eksperimentalnih rezultata koje najveći znanstveni geniji ne mogu ni objasniti ni opovrgnuti.

O Autoru

Michael BrooksMichael Brooks doktorirao je kvantnu fiziku, a radi kao savjetnik u časopisu New Scientist. Tekstovi su mu objavljivani u novinama Guardian, Independent, Observer i Times Higher Educational Supplement. Predavao je na Sveučilištu Cambridge, u Američkom prirodoslovnom muzeju i na Sveučilištu New York, a redovito govori i vodi debate na Festivalu znanosti u Brightonu.

Osim hvaljenih publicističkih knjiga "13 stvari koje nemaju smisla" i "The Big Questions: Physics" napisao je i tehno-triler "Entanglement".

Posjetite njegovu internetsku stranicu michaelbrooks.org i naravno, prelistajte New Scientist :-)

Povezani članci

Who's Online

We have 204 guests and no members online