Na krilima otrova za obrane i raspoloženih golmana do nove pobjede

RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK BM 07  23:21. U svetu nedjelju na Ribnjaku su se u prvenstvenom dvoboju 10. kola 1. HRL-jug susreli rukometaši Hrvatskog Dragovoljca i mladi seniori kluba BM 07, olitiga akademičari Balić-Metličić. Dugoraćanima je na Priko u goste došla vrlo dobra, mlada i perspektivna momčad BM 07 koja ove sezone niže vrlo dobre rezultate u ligi, kako kod kuće, tako i u gostima.
Utakmica na početku kreće bolje za goste, poveli su 3:1, ali odmah se vraćaju domaćini u egal brzom reakcijom, a u vodstvo prvi put na utakmici prelaze u 14.minuti. Nakon toga kapetan Mislav diže prednost na dva gola razlike, pa se sada gosti ekspresno vraćaju, kao u onoj pjesmi "tko b gori, sad je..." i u 20. minuti na semaforu svijetli nerješni rezultat. Dragovoljac zove time-out i odmah poslije predaha domaćini rade mini seriju od 4 gola te lagano privode kraju prvo poluvrijeme na zadovojlstvo svojih vjernih navijača na tribinama. Moglo je to biti i bolje, ali mi nemamo Livaju pa je vodstvo Dugoračana na kraju poluvremena od 13:10 bilo sasvim OK...

Izvor: FB Marko Perić

Drugo poluvrijeme Dugoračani otvaraju dobro, Marko Maleničić Pajola diže prednost na 4 gola razlike, a onda, valjda radi dramatike, ili iz navike, igra domaće momčadi upada u nama nevidljivu crnu rupu. Usljedio je niz neforsiranih pogrešaka, pa par falivenih zicera koji se ne mogu objasniti zakonima fizike i eto ti problema... mladi gosti prihvaćaju ovu "pozivnicu" i dolaze na samo gol zaostatka.

Tada na scenu stupa naš vjerni komentator, autor ovih rukometnih zapisa sa parketa (i tribina), ubojito i (ne)zgodno krilo Marko Perić, otrov za djevojke i protivničke obrane, koji s dva uzastopna gola izvlači utakmicu u malo mirnije vode.

RK HD

Poslje toga usljedila je i jaka obrana te danas fantastični domaći golmani koji u suradnji s napadom dižu prednost Dragovoljaca na 21:16. Ako ste pomislili da je sada utakmica praktički gotova, očito ne poznajete dovoljno mentalitet naših rukometaša, jer kakva je to utakmica bez tradicionalne Balićevske drame u završnici, bez dernjave na suce i grickanja nokata do zone bola...

U dragovoljačkoj završnici primamo 4, a dajemo samo 1 gol i gosti imaju napad za jedan gol zaostatka, ali opet nas dobra obrana i raspoložene Livaje na golu, naši dragi golmani, spašavaju.

Ni mladi gosti nisu se baš snašli u završnici, igrali su duge napade što je domaćim iskusnjarama itekako išlo u korist, a kad je kapetan Plazibat podigao prednost na 3 razlike i praktički rješio utakmicu, i tribine su mogle napokon odanuti.

U zadnjim minutama pao je samo jedan gol, i to gostujući, i tako smo uspjeli, takoreći na iskustvo i na mišiće, dobiti i ovu utakmicu.

Čestitke svim igračima i treneru, te protivniku.

Znamo da ne valja nikog isticati ispred tima, no ne bi bilo korektno još jednom ne spomenuti naše vratare, Stipu Maleničića i Mateja Glavaša, koji su bili danas prevaga.

Na kraju se semafor zaustavio na 23:21, a navijači su mogli konačno otići pogledati i show Hajduka na Maksimiru.

Ajmo naši!

Povezani članci

Who's Online

We have 177 guests and no members online