Znanstveni kafić: Izazovi obnovljive energije

izvori energijeUdruga bivših studenata Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, Alumni FESB, organizira još jedan znanstveni kafić na temu "Izazovi obnovljive energije". Predavač je Amer Smailbegović, dr.sci geofizike, dipl.ing. geologije, a sve će se održati u kavani Luxor u četvrtak, 23 veljače s početkom u 18.30 sati... Koji su to sve obnovljivi izvori energije i što je sve potrebno za njihovo iskorištavanje? Kako naći financije? Imaju li konvencionalni izvori energije rok trajanja? Kako državni aparat utječe na istraživanja? Na primjerima iskorištavanja i potrage za obnovljivim izvorima energije u zapadnoj hemisferi, predavanje će ukazati na niz neočekivanih posljedica i apsurda s kojima se moramo suočavati ...

ZNANSTVENI KAFIĆ

Izazovi obnovljive energije

Piše: Joško Dadić / DalmacijaNews
Izvor: Alumni FESB-a, DalmacijaNews


Moderna tehnologija i moderni život su usko vezani za, naizgled neprekidni, priliv i iskorištenje sirovina, cirkulaciju kapitala i jeftinu energiju. Održavanje modernog životnog standarda zahtjeva konstantna i ozbilja ulaganja u pronalaženje novih resursa i tehnologija, ali sa sobom povlači i niz drugih promjena i reakcija - počev od utjecaja na okoliš sve do rasta birokracije i političkih malverzacija.

luxor - znanstveni kafić

Na primjerima iskorištavanja i potrage za obnovljivim izvorima energije u zapadnoj hemisferi, predavanje će ukazati na niz neočekivanih posljedica i apsurda s kojima se moramo suočavati.

Koji su to sve obnovljivi izvori energije i što je sve potrebno za njihovo iskorištavanje? Kako naći financije? Imaju li konvencionalni izvori energije rok trajanja? Kako državni aparat utječe na istraživanja?

Dr. Smailbegović već 10 godina vodi istraživačke tvrtke u SAD koje se bave pronalaženjem mineralnih i energetskih resursa diljem svijeta, aplikacijama novih tehnologija u istraživanju istih, te unaprijeđenju metoda očuvanja i popravka životne sredine i održivog razvoja.

Povezani članci

Who's Online

We have 209 guests and no members online