Split: Tri znanstvene konferencije u organizaciji FESB-a i WIT-a

znanstvena konferencijaU Splitu su otvorene tri znanstvene konferencija u suorganizaciji Wessex Institute of technology, Southampton Ujedinjeno kraljevstvo (WIT) i Sveučilišta u Splitu, Fakulteta elektrotehnike strojarstva i brodogradnje (FESB). Riječ je o konferencijama: 34th International Conference on Boundary Elements and other Mesh Reduction Methods (25. - 27. lipnja), 9th International Conference on Advances in Fluid Mechanics (26. - 28. lipnja) i 12th International Conference on Simulation and Experiments in Heat Transfer and their Applications (27. - 29. lipnja). Teme konferencija, pokrivaju gotovo sve grane inženjerstva: elektrotehnika, strojarstvo, brodogradnja, građevina, dok o multidisciplinarnom karakteru ova tri skupa govore nazivi sekcija: računalne metode u elektromagnetizmu, modeliranje protoka fluida, metode toplinske dozimetrije u elektromagnetizmu, računalne i eksperimentalne metode kod prijenosa topline, prijenos topline kod izvora energije, hidrodinamika, okolišna mehanika fluida. S obzirom na niz tehničkih sastavnica Sveučilišta u Splitu ovakva događanja su od velikog značaja za razmjenu ideja i dobivanje novih spoznaja ...

ZNANOST

Otvorene tri znanstvene konferencije u suorganizaciji FESB-a i Wessex Institute of Technology

Izvori: FESB, Sveučilište u Splitu

Na otvaranju je prof. dr. sc. Carlos Brebbia, ravnatelj Wessex Institute of technology, izrazio zadovoljstvo suradnjom sa splitskim Fakultetom elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje.

Istaknuo je istraživanja utjecaja elektromagnetskih zračenja na ljudsko tijelo, kao i objavljene knjige, a  u planu su i druge zajedničke aktivnosti.

Otvorene tri znanstvene konferencije u suorganizaciji FESB-a i Wessex Institute of Technology

Sveučilište u Splitu i FESB uvaženom skupu  predstavio je prof. dr. sc. Dragan Poljak, prodekan za znanost FESB-a, te Adjunct Professor na WIT-u, dok su sudionicima konferencije dobrodošlicu poželjeli prof. dr. sc. Srdjan Podrug, dekan FESB-a, prof. dr. sc. Tomislav Kilić, prorektor za informatičku logistiku i tehnički razvoj te nastavnu djelatnost Sveučilišta u Splitu, Visko Haladić, zamjenik splitsko-dalmatinskog župana i Ivan Veštić, savjetnik gradonačelnika Splita za sport.

WIT je u Hrvatskoj do sada organizirao već tri konferencije, dvije u Dubrovniku te jednu na otoku Braču, a u suorganizaciji s Hrvatskim hidrografskim institutom Split na potonjoj lokaciji u rujnu će se održati konferencija o problematici otoka.

Povezani članci

Who's Online

We have 238 guests and no members online