Frenki Laušić dobitnik je godišnje nagrade za novinarstvo 'Miljenko Smoje'

Frenki Laušić, naš sumještanin na "privremenom" novinarskom radu u metropoli izgradio je svoje novinarsko ime na stranicama Slobodne Dalmacije na temi koja je godinama u našem novinarstvu nezasluženo bila u drugom planu - ekonomiji. Dok su novinama carevala imena političkih analitičara ili “istraživačkih timova", prostor za zapravo ključne teme o proizvodnji, porezima, poduzetništvu..., a o kojima ovisi svakodnevni život građana, rijetko se probijao na prednje stranice novina. Tek posljednjih nekoliko godina, od trenutka kada je kriza osvijestila Hrvatsku i njezine građane, ekonomija postaje temom broj 1, ili makar ravnopravna s njom. Tu je Frenki Laušić “došao na svoje”. Iskrenom analizom, bez obzira na to koga pogađa, Laušić je navrijeme predviđao što će nam se dogoditi, kakvi nas trendovi čekaju iza ugla, ali i što treba napraviti da gospodarstvo ide naprijed, da se svakodnevni život građana i poduzetnika olakša. I u kritikama odgovornih nije štedio nikoga, ni premijere, ni ministre financija, ponekad niti građane kada je smatrao da su pojedini zahtjevi njihovih predstavnika, poput sindikalista ili članova nekih udruga, jednostavno pretjerani, u neskladu s određenom situacijom. Laušić nije vodio računa hoće li se i kome će se svidjeti njegovo pisanje, već samo o tome da donese točne podatke te da svaka njegova kritika bude argumentirana.. Čestitamo na nagradi!

GODIŠNJA NAGRADA ZA NOVINARSTVO 'MILJENKO SMOJE'

Frenki Laušić - beskompromisni ekonomski analitičar

Izvor: Slobodna Dalmacija
Foto: Nikola Vilić / EPH


- Prema neslužbenim informacijama iz krugova bliskih žiriju i vrhu Slobodne Dalmacije, eterom se proširila spekulacija da sam do većine mandata u žiriju došao preslagivanjem u kojem je došlo do mita i korupcije, pa ovim putem želim oštro demantirati takve zlonamjerne insinuacije jer svatko tko imalo poznaje mitomatiku zna da je moja pobjeda apsolutno čista – izjavio je novinar godine Frenki Laušić.Dobitnici nagrada

Povodom 73. rođendana Slobodne Dalmacije dodjeljene su i nagrade Slobodne Dalmacije za godišnja i životna ostvarenja u području znanosti umjetnosti i novinarstva.

Nagradu za životno djelo "Emanuel Vidović" dobio je  dr.sc. Vlatko Perković, a godišnju nagradu "Jure Kaštelan" dr.sc. Ante Milošević i dr.sc. Josip Belamarić.

Nagradu za životno djelo "Frane Bulić" dobio je prof.dr.sc. Matko Marušić, a godišnju nagradu "Kruno Prijatelj" prof.dr.sc. Jasna Jeličić Radonić.

Nagradu za životno djelo "Joško Kulušić" dobio je Ante Verzotti, a godišnju nagradu "Miljenko Smoje" naš sumještanin Frenki Laušić.

Povezani članci

Who's Online

We have 110 guests and no members online