Čestitamo novinaru godine: Vinko Vuković dobitnik je godišnje nagrade 'Miljenko Smoje' za novinarstvo

Već par godina iz usnulog Omiša Vinko Vuković, novinar Slobodne Dalmacije, pronalazi nacionalne teme. Primjerice, tunela u koji su ulupani milijuni, a koji zjapi nad kanjonom Cetine i ne vodi nigdje. Nije se ustručavao pisati o blagajnicama koje rade kao robovi i tajkunima što im deru kožu.. U svom je radu uvijek uzimao u zaštitu slabije, nemoćne, prevarene, ostavljene, izmučene... Najdraže mu je, ipak, narugati se lažnim veličinama, posebno umišljenim političarima i poduzetnicima prevarantima i pri tome do kraja razotkriti sve apsurde ...

VINKO VUKOVIĆ - DOBITNIK GODIŠNJE NAGRADE 'MILJENKO SMOJE' ZA NOVINARSTVO

Nacionalni doseg lokalnih tema

Izvor: Slobodna Dalmacija
Foto: Jakov Prkić, V.Dugandžić


Novinare su znali pretući. Znali su ih i ubiti, postavljati im bombe u kuće, kola ili redakcije. Njihova su stradanja bila vrlo teška. Ali nikad se još nijednome nije dogodilo ono što i Vinku Vukoviću.

Ne, ne, nije nastradao, hvala na pitanju, živ je i zdrav, nego su ga u Omišu spalili kao krnju. A tako su mu odali priznanje. Jer kud ćeš veće nagrade i dokaza o nepristanosti nego kad te političke elite preko plaćenika ovako žele ocrniti.

Poštenu novinaru kakav je Vinko napravili su, ne htijući, golemu uslugu. Sveto skupa mu je, inteligentnom i nepotpkupljivom kakvim ga je dragi Bog dao, sigurno i godilo, ali mu nije bilo ugodno.

U svom je radu uvijek uzimao u zaštitu slabije, nemoćne, prevarene, ostavljene, izmučene... Najdraže mu je, ipak, narugati se lažnim veličinama, posebno umišljenim političarima i poduzetnicima prevarantima i pri tome do kraja razotkriti sve apsurde.

Povezani članci

Who's Online

We have 366 guests and no members online