Poreznim blagajnama protiv utajivača

brisanjeVlada kao jednu od mjera rješavanja problema utaje poreza i sive ekonomije namjerava uvesti fiskalne blagajne, potvrdio je za Jutarnji list potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja Branko Grčić. Riječ je o projektu kojim bi se nastojalo obuhvatiti grane gospodarstva koje posluju s gotovinom. To su sektori trgovine, usluga, građevinarstva, ugostiteljstva, sve do odvjetničkih ureda. Ovaj bi potez trebao omogućiti Poreznoj upravi registraciju svih računa koje izdaju pravne osobe. Tako bi se na blagajne instalirao mali uređaj s GPRS modulom koji ima ugrađenu memoriju i bilježi svaki registrirani račun, a koji bi na kraju svakog dana bežično slao podatke u Poreznu upravu. Time bi se onemogućilo skidanje prometa koje je često u ugostiteljskim obrtima ...


ALO POREZNA, MAKI PIJE VEĆ DRUGU KAVU JUTROS..

Svaki kafić imat će posebnu blagajnu bežično povezanu s Poreznom upravom?

Izvor: Jutarnji List

Pojedini ugostitelji s kojima su novinar Jutarnjeg razgovarali, ljute se što se uvijek njih gleda kao najveće utajivače poreza i lopove, a oni ogromna sredstva ulažu u svoje lokale i poboljšanje usluge za razliku od, primjerice, vlasnika raznih trgovina odjeće ili obuće.

računi

Ovaj sustav već su uspješno provele Švedska, Malta, Italija, Srbija i Bosna i Hercegovina. Tim su potezom višestruko povećale naplatu poreza.

Who's Online

We have 279 guests and no members online