GAST: Slatke i slane degustacije, kuharski show, radionica o rose vinima..

Sajam GAST koji obuhvaća niz specijaliziranih sajmova: Međunarodni sajam prehrane, Međunarodni sajam pića, Međunarodni sajam hotelske i ugostiteljske opreme, Međunarodni sajam vina Dionizijana, Međunarodni sajam namještaja Furnitura, Međunarodni sajam kave, Sajam za turizam Saturn i Međunarodni sajam sladoleda i slastica, održava se od 1. do 4. ožujka.

Petak, treći dan 22. međunarodnog sajma GAST 2017, proteći će u znaku brojnih, slatkih i slanih degustacija i kuharskih showova. Tako će od jutarnjih sati (10.00 – 11.15). na Centralnom degustacijskom trgu, imati priliku degustirati tradicionalne slastice u novom ruhu koje će pripremati učenici Turističko-ugostiteljske škole Split. Odmah nakon toga (11.30 – 12.30) slijedi priprema žrnovskih makaruna i degustacija u organizaciji Turističke zajednice Korčula, potom  od 13.00 – 14.30 Splitska gastro scena – predstavljanje delicija restoran Zrno soli koji će pripremiti marinirani teleći ramstek punjen pastom od poriluka, šljiva i pancete i pire od batata s parmezanom. Nakon slanog, opet red slatkog – BLOG TORTA by Julija s bloga Torta, pinjur i pjat (14.30 – 15.30), a od 16.00 do 17.00 slijedi Dolcemania – slatki show, radionica vina: “Zavodiljivi rose – Izbor WOW by Vino.like” (16 - 17) i na koncu, od 17.30 do 19.00 sati Barmen show.

Počeo sajam GAST 2017.

Izvori: Sajam GAST, Dalmatinski portal

Sajam GAST 2017, kao i prethodnih godina, prati niz zanimljivih događanja, izdvojit ćemo Turističku mrežu, zatim Dionizijanu (22. međunarodno ocjenjivanje vina i jakih alkoholnih pića i svečana dodjela nagrada vinarima), pa autohtonu kuhinju, natjecanje barmena i humanitarnu manifestaciju 'Poznati u kuhinji'..

Cijena ulaznice je 20 kuna, učenici srednjih škola imaju besplatan ulaz (uz prethodnu prijavu i pratnju profesora), a ove je godine glavni partner sajma tvrtka Dalmacijavino.

Četvrtak, drugi dan 22. međunarodnog sajma GAST 2017 bit će obilježen brojnim događanjima, bilo stručnim skupovima ili prezentacijama i degustacijama te radionicom o vinima. Na okruglom stolu “Poduzetnički centar za nove tehnologije u turizmu – Potreba ili medijska manipulacija” (10.30 – 12.00, Konferencijska dvorana), raspravljat će se o novim tehnologijama i inovacijama, o prilikama i mogućnostima razvoja, o suvremenim trendovima i izazovima turizma te o Poduzetničkom centru kao potpornoj instituciji razvoju novih tehnologija i “Know How” – primjerima dobre prakse razvoja novih tehnoloških proizvoda u turizmu. Nakon toga (12.00 – 13.00, Konferencijska dvorana) slijedi prezentacija projekta “Gradovi ugodnog življenja” Regionalne razvojne agencije SDŽ, a potom u 13.15 i prezentacija Shitake gljiva.

U prijepodnevnom dijelu, na Centralnom degustacijskom trgu bit će živo, mirisno i slasno. Odvijat će se predstavljanje splitske gastro scene, gdje će se predstaviti restoran O’Zlata (11.00 – 12.30), Petason mesoprometa (12.45 – 14.15), Turističke zajednice grada Osijeka koja priprema njihov tradicionalni specijalitet fiš paprikaš (14.30 – 16.30) te u okviru splitske gastro scene i restorana Zora Bila – street food, sljubljivanje šampionskih vina sa hranom (17.00 – 19.00). Sky box će od 16.00 – 17.00 sati ugostiti radionicu vina “Crna vina – stup Dalmacije by Vino.like. Dalmacija je svoju slavu u vinskom svijetu stekla robusnim, temperamentnim i moćnim crnim vinima. Na ovoj radionici predstavit će se četiri različita terroira i četiri sorte karakteristične za Dalmaciju: plavac mali, babić, crljenak i trnjak.

Povezani članci

Who's Online

We have 188 guests and one member online

  • admin