Zatvoren Adriachem, Dalmacijavino ide u stečaj, Colligo u niskom leru

napuštena tvornicaNema više Adriachema, 210 radnika sad su stečajni vjerovnici. Posljednji minimalac primili su prije 10 mjeseci, a otpremninama se ne nadaju. U stečaju radnici su prvi isplatni red, ali mogli bi ostati kratkih rukava. Zbog pozajmica za minimalce i duga za komunalnu naknadu hipoteku nad gotovo cijelom imovinom imaju država i Grad. Prema riječima Joška Berketa, gradonačelnika Kaštela, Gradsko vijeće će razmotriti odustajanje od naplate duga Adriachemu u korist radnika. Država će na takvo što teško pristati. Radnici traže sastanak, uvjereni su kako svi mogu biti namireni uz samo malo dobre volje. Prvi je korak poštena prodaja imovine, pa makar išlo sporo..., izvještava HRT ...

Zatvoren Adriachem, Dalmacijavino ide u stečaj

210 radnika posljednji minimalac primilo prije 10 mjeseci, otpremnine mogu sanjati

Izvor: HRT

Politika je zatvorila Adriachem, politika mora snositi i konzekvence za radnička prava, izjavio je Jozo Stipanović, sindikalni povjerenik u Adriachemu.

Završen je i prosvjed radnika Dalmacijavina ispred Ministarstva gospodarstva u Zagrebu. Sindikalci kažu da su zadovoljni razgovorima jer će od zaostalih pet plaća dvije biti odmah isplaćene.

Dalmacijavino se neće prodati Traubiju jer je riječ o "manjkavoj i neozbiljnoj ponudi" nego tvrtka ide u stečaj (Berkowitz teoretski danas do 17 sati može predati papire), rekao je potpredsjednik Vlade Radimir Čačić i dodao da će se nastaviti s radom, dok će radnici odmah dobiti dvije od pet zaostalih plaća.

radnici Dalmacijavina

Čačić je najavio hitnu promjenu zakona o stečaju. Prilikom isplata dugovanja radnici ne bi više bili iza svih drugih vjerovnika.

NOVO:  Na zahtjev Ministarstva gospodarstva tvrtka Traubi International corp. Salomona Berkowitza dostavila je do 17 sati u AUDIO dodatnu dokumentaciju vezanu za kupnju Dalmacijavina, izvijestili su iz Ministarstva gospodarstva.

Povezani članci

Who's Online

We have 129 guests and no members online