Zbog odrona kod Krila zaustavljen promet

odron u kriluSamo pukom srećom nije bilo žrtava u odronu na Jadranskoj magistrali (D-8) koji je u četvrtak u 19.30 sati u Krilu Jesenice, između Splita i Omiša, djelomično zatrpao i oštetio osobni automobil golf u kojem su bili vozač D.S. (43) i putnica T.S. (34). Centimetri su ih dijelili od puno težih posljedica, pa ni sami ne znaju kako su uspjeli izbjeći tragediju i kamene gromade teže od tone, koje su oko njih padale po cesti ili su se survale u more. Ovako su im liječnici utvrdili samo lakše tjelesne ozljede. O odronu su obaviještene sve relevantne službe, a magistrala je do kasno u noć bila zatvorena za sav promet, koji se preusmjeravao na Gata i Žrnovnicu, dok su djelatnici Županijskih cesta čistilie ono što se odronilo ...


OPET ODRON


Odron u Krilu 


Piše: Ojdana Koharević, Katarina Konsa / Slobodna Dalmacija
Foto: Dobri ljudi i Duje Klarić / Cropix
Izvor: Slobodna Dalmacija


Odron u Krilu

Inače, odroni su česta pojava u Krilu i u okolnim mjestima, a o tome svjedoči i Ivan Tomaš, mještanin Krila Jesenice:

 

- Krilo se ‘srušilo’ zbog toga što su probijali put i tako su zatrpali potoke koji su bili odvod. Sada voda ide bilo kuda i nama prijeti velika opasnost. Sramota je da su sve nadležne institucije obaviještene, a da nikoga nije briga. Znalo se da će past’, samo se čeka da nekoga ubije.


Ja sam osobno doveo komunalne redare još prije dvije godine i nakon toga ništa. Jučer je u mom susjedstvu čovjeku pao kamen na kuću. Sad kad je srušeno, svi su došli, a gdje su bili prije? Sad je skoro ubilo čovjeka u automobilu. Sva sreća da čovjeku nije ništa - ogorčeno komentira Tomaš.


Do odrona je zbog obilnih kiša došlo i u četvrtak tijekom dana na magistrali u Sumpetru.

U kasnim poslijepodnevnim satima cesta je očišćena, ali se novo klizište otvorilo navečer u Krilu Jesenicama.


Who's Online

We have 181 guests and no members online