Policajci uputili otvoreno pismo motociklistima

Sigurno vam nisu promakle crne statistike u prometu kao ni to da je u zadnjih nekoliko dana čak osam vozača ili suvozača na motociklima i mopedima, poginulo.  Policijska uprava splitsko-dalmatinska uputila je otvoreno pismo motociklistima. Upozorili su da je na hrvatskim cestama u zadnjih pet godina poginulo 213 motociklista i 56 mopedista. Pismo prenosimo u nastavku članka u cijelosti..

Izvor: PUSD

Poštovani zaljubljenici u motocikle,

potaknuti najnovijim nemilim događajima obraćamo se svima vama koji strastveno volite brzinu i vjetar u kosi, i iznad svega navalu adrenalina kada se kazaljka na brzinomjeru vrtoglavo penje. Sigurno vam nisu promakle crne statistike da je u zadnjih nekoliko dana čak osam vozača ili suvozača na motociklima i mopedima, poginulo!

Zato neumorno upozoravamo na opasnost koja prijeti vama, vozačima na dva kotača i savjetujemo kako ovakvu vožnju učiniti što sigurnijom, s ciljem da spasimo barem jedan ljudski život ili spriječimo neko drugo teško stradavanje.

Na hrvatskim cestama, u zadnjih pet godina poginulo je 213 motociklista i 56 mopedista (vozači i putnici). Ove brojke znače da je najmanje 270 obitelji osjetilo posljedice nenadoknadivog gubitka svojih najmilijih, a ako se ovaj crni niz nastavi i ove ćemo godine zabilježiti dvoznamenkast broj poginulih motociklista i mopedista.

Većina tih nesreća uzrokovanaje prebrzom i neopreznom vožnjom samih vozača, stoga apeliramo na sve vas koji uživate u vožnji motociklom da ne pridonosite crnim brojkama nego da poštujući propise, defenzivnom vožnjom i promišljanjem, u prvom redu o sebi samima,alii sigurnosti drugih sudionika u prometu, pomognete da svako vaše putovanje završi sretno na željenom odredištu.

Sretan i siguran put žele vam vaši 'plavci'!