Vozači oprez, pazite jedni na druge i na pješake

Na prometnicama na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske (PU SD) je od početka godine smrtno stradalo deset osoba, među kojima šest motociklista, od kojih su čak trojica izgubila život tijekom proteklog vikenda. Unatoč povoljnim vremenskim uvjetima ipak je došlo do smrtnih posljedica, i to zbog neprilagođene brzine i oduzimanja prednosti prolaska, što je bio slučaj u prometnim nesrećama koje su proteklog vikenda dogodile na širem području Omiša i Splita. Imajući u vidu da se, pogotovo u ljetnim mjesecima, na prometnicama pojavljuje veliki broj vozača motocikala i mopeda, ali i ostalih kategorija vozila, te je općenito pojačan intenzitet prometa, PU SD poziva sve sudionike u prometu na oprez i poštivanje prometnih propisa, kako svojim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastiti, ali i život ostalih sudionika u prometu...

PRIOPĆENJE POLICIJSKE UPRAVE

Posebno apeliramo na vozače mopeda i motocikala, koji uz pješake spadaju u najranjiviju skupinu sudionika u prometu, da uz korištenje propisane opreme, prvenstveno homologirane i pravilno pričvršćene zaštitne kacige, te tehnički ispravnih i registriranih mopeda i motocikala, obvezno prilagode vožnju stanju i uvjetima na kolniku, te prije svega poštuju ograničenja brzine.

Isto tako, apeliramo i na vozače ostalih kategorija vozila da prilikom vožnje vode računa o motociklima i mopedima, kojih je svakom danom na prometnicama sve više, da budu posebno oprezni prilikom skretanja, te pretjecanja ili zaobilaženja drugih vozila, odnosno da navedene radnje ne poduzimaju prije nego što se uvjere da ih mogu poduzeti bez opasnosti za ostale sudionike u prometu.

Policijski službenici će prilikom obavljanja redovnih zadaća, ali i kroz provođenje ciljanih akcija u prometu, maksimalnu pozornost posvetiti nadzoru svih kategorija sudionika u prometu, kako bi se prometne nesreće, posebno one s najtežim posljedicama svele na najmanju moguću mjeru.

Povezani članci

Who's Online

We have 173 guests and no members online