Nenad Klarić osvojio 2. mjesto na powerlifting natjecanju 'Strongest man of Balkan'

U subotu, 10. svibnja 2014. na terasi trgovačkog centra Joker u Splitu, održalo se, treće po redu, powerlifting natjecanje "Najjači Dalmatinac", koje, od ove godine zbog natjecatelja iz cijele Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine, nosi naziv "Strongest man of Balkan". U kategoriji do 90 kilograma nastupio je 26-godišnji Nenad Klarić iz Suhog Potoka. Ovo mu je bilo prvo natjecanje u životu, a u njemu je zauzeo i sjajno drugo mjesto, te se okitio laskavom titulom drugog najsnažnijeg Balkanca u spomenutoj kategoriji. Čestitamo ...

THE STRONGEST MAN IN JESENICE

Nenad Klarić osvojio drugo mjesto na prestižnom powerlifting natjecanju 'Strongest man of Balkan'

Powerlifting u Jokera

Piše: Mijo Kalebić

Za slabije upućene, powerlifting nosi titulu "najsnažnijeg" sporta na svijetu. Sastoji se od tri discipline: čučnja, bench-pressa i mrtvog dizanja. Natjecatelj ima pravo na tri pokušaja u svakoj disciplini. Pobjednika određuje najveći zbroj podignutih kilograma u sve tri discipline.

Nenad Klarić

Unatoč odličnom debiju, Klarić nije uspio oboriti svoje osobne rekorde, no svakako je zadovoljan.

- "Prije svega sretan sam laskavom titulom. Bilo je dobro, ali ne i onako kako sam planirao. Na treninzima podižem veće kilaže. Nervoza je učinila svoje, kod čučnja su mi klecala koljena. Unatoč svemu, na svom prvom natjecanju donio sam doma srebrnu medalju što me jako veseli. Nadam se da će mi ovaj uspjeh dati poticaj za daljne bavljenje ovim sportom i postizanje još boljih rezultata." - izjavio je Nenad Klarić, najjači Jeseničanin.

Nenad Klarić

Powerlifting u Jokera
   foto: Božidar Vukičević / Cropix

Who's Online

We have 204 guests and no members online