Suhi Potok: Damir Ivanišević preplivao Brački kanal

Damir IvaniševićDamir Ivanišević, 27-godišnji magistar farmacije iz Suhog Potoka, ove je subote za samo dva i pol sata preplivao devet kilometarsku rutu od Splitske na Braču do Suhog Potoka. - Bilo je bolje i brže od očekivanja - sretno je kazao najfriškiji maratonac u Općini Dugi Rat, nakon što je po lijepom vremenu i bonaci preplivao Brački kanal, a na plaži u Suhom Potoku ga dočekalo mnoštvo ljudi, njegovih sumještana i gostiju. S prijateljima i rodbinom ujutro se kaićima prebacio do Brača,  zaplivao je u 9.30 i nekoliko minuta prije podne doplivao na feštu u Suhom Potoku ...

PLIVANJE

SUHI POTOK IMA SVOG PLIVAČKOG MARATONCA

Damir Ivanišević preplivao Brački kanal

Piše: Ljubica Vuko / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

"Ide ko juha. Pratnja se već veseli", javio nam je već oko 10,30 sati SMS porukom njegov barba Jurica Tvanišević iz kaića koji je pratio Damira.

Nekih 200 metara prijp cilja Jurica nam na mobitel daje i načelnika općine Dugi Rat Jerka Roglića, koji je također bio u pratnji kao podrška mladom plivaču.

Damir Ivanišević

- Damir je peti koji je po svim pravilima preplivao ovu rutu. ja sam 1994. godine bio drugi. Još su neki pokušavali, ali nisu se držali svih pravila - kazuje Roglić.

(I Slobodan Tomić je uz Jerka Roglića, Antu Trgu, Ivana Utrobičića, Juru Vojnovića, jedan je od tih naših malobrojnih koji su preplivali brački kanal, a kao kuriozitet spomenimo da je Slobo nakon svog poduhvata bio valjda jedini plivač koji na zahtjevnom maratonu nije izgubio ni deka, čak štoviše.., op.ur.)

Damir Ivanišević se plivanjem na duge staze nikad prije nije bavio. Veli kako je, nakon što je završio fakultet i uspješno se zaposlio, tražio nove izazove, a u sportu se uvijek mogu postavljati novi ciljevi, otkrivati novi izazovi.

Iz njegove kuće u Suhom Potoku pogled puca na morsko plavetnilo pa se tako rodila i ideja da tih devet kilometara do Brača prepliva i da poslije gušta sa prijateljima i obitelji, posebice roditeljima i dva brata, uz hladna piva i pečene janjce.

Damir nema puno slobodnog vremena, često je na službenim putovanjima, a kad je na odmoru, putuje po Europi. Voli planinariti, zanima ga speleologija, član je HPD-a "Mosor" a sudjeluje i u avanturističkim utrkama u prirodi, zadnja je bila na Mljetu u duljini od 30 kilometara koju je hodom, trčanjem i plivanjem prešao za manje od pet sati. Uskoro se sprijateljima sprema i na osvajanja Olimpa, te planinarenje po Albaniji.

Damir Ivanišević

- Pripremao sam se u protekla dva mjeseca vikendom, a zimi sam bio par puta mjesečno na bazenima. Generalna proba mi je bila kad sam preplivao 8 kilometara na relaciji Suhi Potok - Dugi Rat - Krilo Jesenice - kazuje Ivanišević.

Povezani članci

Who's Online

We have 65 guests and no members online