Kako do novca: Edukacija za EU na Ekonomiji

natječaji"Upravljanje programima i projektima financiranim iz bespovratnih sredstava Europske unije“, naziv je novog edukacijskog programa koji je pokrenula Agencija za razvoj Splitsko-dalmatinske županije, a koji na splitskom Ekonomskom fakultetu počinje 25. ožujka 2009. godine. Odvijat će se u pet modula, od uvoda u programe, posebice one iz programa IPA, do osmišljavanja i priprema projekata i njihova praćenja. Završna radionica održat će se početkom svibnja. Programi i projekti namijenjeni su jedinicama lokalne samouprave, županijama, gradovima i općinama ...

EDUKACIJA ZA KORIŠTENJE PROGRAMA POMOĆI EU

Izvori: Slobodna Dalmacija, Ekonomski fakultet Split

projektiSplitsko-dalmatinska županija ima relativno mali broj prijavljenih projekata na natječaje financirane iz pretpristupnih fondova EU.

Razlog tome nije nedostatak interesa predstavnika javnog (jedinica lokalne samouprave, obrazovnih, znanstvenih i kulturnih institucija, udruga i ustanova) i privatnog sektora, već nedostatak ljudskih i institucionalnih kapaciteta za pripremu i provedbu projekata po zahtjevnim i složenim procedurama EU.

Ako nekoga iz jedinica lokalne uprave usitinu zanima, a ne zna odgovoriti na sljedeća pitanja: partneriKako pronaći natječaje za prijavu projekata financiranih iz nepovratnih sredstava EU? Kako biti upoznat sa načinom kako optimalno prilagoditi projektne ideje ciljevima i prioritetima natječaja koje određuje EU? Kako prijaviti projekt na natječaj (kako razraditi ideju, popuniti obrazac za prijavu, odrediti proračun, resurse i partnere) i pratiti ostvarenje ciljeva i ispunjavanje formalnih zahtjeva koje propisuje fond ili program na koji se aplicira?... - eto mu prilike da nauči nešto novo i korisno to primjeni!


 

Povezani članci

Who's Online

We have 215 guests and one member online

  • admin