Za EU projekte spremni

za euOni su pravnici, ekonomisti, biolozi, a od jučer i upravo završeni polaznici EU škole, čime su postali prvi školovani kadrovi za provedbu i primjenu EU projekata u Hrvatskoj. Čak 28 polaznika iz svih krajeva Splitsko-dalmatinske županije uspješno je završilo ovu školu u organizaciji županijske Javne ustanove za koordinaciju i razvoj. EU škola je program cjeloživotnog obrazovanja za upravljanje programima i projektima financiranim nepovratnih sredstvima EU-a, a cilj ove edukacije je ponajprije ojačati kapacitete jedinica lokalne samouprave i županijskih institucija za razumijevanje politika i programa Europske unije te za uspješnu pripremu i provedbu projekata. - Od jeseni nastavljamo s programom edukacije te će se idući ciklus EU škole održati u listopadu, a računamo kako bismo do ulaska Hrvatske u Uniju mogli školovati još 100 polaznika - kaže Srećko Radnić, ravnatelj agencije RERA. Na znanje i ravnanje i našim Općinarima koji imaju mogućnost besplatnog obrazovanja djelatnika....

EDUKACIJA ZA EU PROJEKTE

Promovirano 28 stručnjaka za provedbu EU projekata

Piše: Ojdana Koharević / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

rimski rad- Ova edukacija mi je temelj za rad na novim europskim projektima. Već imam iskustvo na raznim programima, jedan od njih je “Želim jesti zdravo”, a radila sam i na projektima bratimljenja gradova - kaže Meri Čizmić Kraljević, jedna od onih koji su uspješno završili ovu školu.

- Splitsko-dalmatinska županija već je dobila brojne projekte, a lider je i u provođenju EU škole jer su polaznici ove škole prvi takve vrste u Hrvatskoj - kazao je Visko Haldić čestitajući svim polaznicima EU škole.

EU škola održana je uz potporu Splitsko-dalmatinske županije, a općine i gradovi imali su mogućnost besplatnog obrazovanja djelatnika.

Povezani članci

Who's Online

We have 211 guests and no members online