Rukomet (M): Preko bureka do boda

Marko GaliotNapokon su članovi "krafne i kiflići" sekcije RK Hrvatski dragovoljac sabrali dojmove s putešestvija Lijepom našom u kojem su prošlog vikenda autobusom Duće-toursa potegli sve do najsjevernih granica rukometnog carstva (Z.Gobca) da bi odigrali utakmicu trećeg kola 1.HRL. Nakon domaće pobjede protiv RK Umaga, na red je došlo gostovanje kod direktnog konkurenta za ostanak u ligi, kod ekipe RK Preloga iz nedalekog Međumurja. Nedostatkom nekih starijih igrača, trener Plazibat je morao uvrstiti u sastav veći broj mlađih igrača koji su tako preuzeli dio odgovornosti i dali do znanja da se na njih može i mora računati u nadolazećim utakmicama. U nedjelju rukometaše Hrvatskog dragovoljca čeka novi megdan. Na domaćem parketu splitskih Gripa dočekati će goste iz Županje i nastojati ih ispratiti kući bez bureka, pardon, bodova ...

1. HRL

Preko bureka do boda

RK PRELOG - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC   30:30 (16:13)

Piše: Mislav Plazibat Keđa / rkhd.hr
Slike: Joško Čizmić / rkhd.hr
Izvor:
rkhd.hr

Utakmica i nije počela baš kako smo priželjkivali, uspjeli smo držati priključak sve do 8:8 kada domaćini konstantno drže prednost od 2 do 3 gola prednosti. Preložani su jednostavnim kontrama i polukontrama kaznili naše sporo vraćanje u obranu. Na kraju poluvremena prednost domaćih igrača 16:13.


Hvala sponzorima, njihovo je kraljevstvo nebesko...

Drugi dio kao da se ništa nije promjenilo u našim glavama te nikako ne možemo spojiti kvalitetnu obranu sa uspješnim napadom i tako sve do 40.minute kada smo bili u najvećem minusu na utakmici (18:14,19:15). Nakon toga, kao da je proradio dišpet. 

Poslje grube igre domaćina i lošeg suđenja, počinjemo i mi igrati čvrsto u obrani, a u napadu sigurno, te čak uspijevamo u dva navrata i povesti (23:24,29:30), a imali smo i zadnji napad za pobjedu, ali po lošem starom običaju ne uspijevamo postići gol za pobjedu.

Osim standardno dobrog Galiota, pohvalio bi i mlade igrače koji su dali veliki obol ovom bodu (Štrljić, Šolić, Banović, a naročito Bušić).


Zele pokušava nabacit "masu"

Na kraju možda možemo i biti zadovoljni, moglo je i gore, ali i puno, puno bolje. Ovu nedjelju u goste nam dolazi dobra ekipa Županje koja definitivno neće samo odradit još jedno gostovanje, naprotiv, mi ćemo se prilično namučiti kako bi osvojili nove bodove, koji su i jedini cilj na domaćem parketu!
 

RK PRELOG
V. Belić 3, Halić, Matić, Hoblaj 5, Balog 6(1), Lesjak 5, Bratković, Hozjak 2, Lončarić, M.Belić, Peklar, 6(1), Hamonajec, Zadravec, Martinčević, Janušić 2, Kočet 1.
Sl.predstavnik: Darko Pandur
Trener: Saša Kuček
Isključenja:14 min
Sedmerci:2/2


RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC
Matešković, Matić, Plazibat 6, Vuković 1, Roščić, Jakelić, Skender, .F.Pleić 1, Galiot 7(2), Đonlić, I.Pleić 3, Bušić, Banović 2, Šolić 1, Stipičić 6(4), Štrljić 3.
Sl.predstavnik: Joško Čizmić
Trener: Ante Plazibat
Pomoćni trener: Mijo Klarić
Tehniko: Ante Dujić
Isključenja:12 min
Sedmerci:6/7


Autor članka u svom elementu..!

Krafne i kiflići!

Povezani članci

Who's Online

We have 231 guests and no members online