Studenti, kreće utrka za 2.650 stipendija

Ministarstvo znanosti u ponedjeljak će raspisati natječaj za dodjeljivanje stipendija redovitim studentima hrvatskih visokih učilišta i studentima s invaliditetom poslijediplomskih sveučilišnih studija za 2014. godinu. Dodijelit će se minimalno 2.650 stipendija, s naglaskom na mlade ljude slabijega socijalno-imovinskog statusa, za što je u državnome proračunu osigurano 46 milijuna kuna. Povećan je i iznos mjesečnih stipendija ...

U PONEDJELJAK SE OTVARA DRŽAVNI NATJEČAJ VRIJEDAN 61 MILIJUN KUNA

Studenti, kreće utrka za 2.650 stipendija

Izvor: Slobodna Dalmacija

Istodobno, Jovanovićevo ministarstvo je ove godine prebacilo 11,1 milijun kuna na sveučilišta i Vijeće veleučilišta i visokih škola. Resorno Ministarstvo osiguralo je još četiri milijuna kuna za stipendije koje će se u ovoj godini dodijeliti uz pomoć Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu. Ukupno je, dakle, za studentske stipendije osigurano više od 61 milijun kuna, gotovo 20 milijuna kuna više nego prošle godine.

Na natječaj za državne stipendije mogu se prijaviti svi redoviti studenti, hrvatski državljani, koji su upisani na preddiplomski sveučilišni studij, diplomski sveučilišni studij, integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij, kratki stručni studij, preddiplomski stručni studij i specijalistički diplomski stručni studij te studenti s invaliditetom poslijediplomskih sveučilišnih studija.

Velika je novost to što će se svi kandidati prijavljivati preko interneta, na elektroničkom obrascu.

Povećan je i iznos mjesečnih stipendija koje su se do sada isplaćivale u gotovo upola manjem iznosu - od 500 do 800 kuna - a sada će svi koji zadovolje uvjete natječaja primati stipendiju u mjesečnom iznosu od 1.200 kuna.

Povezani članci

Who's Online

We have 55 guests and no members online