Krenuo projekt postakademskog zapošljavanja, raspisan natječaj za ljetnu školu

Ministar znanosti obrazovanja i sporta prof.dr.sc. Vedran Mornar i rektor Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Šimun Anđelinović su, kao pokretači Projekta postakademskog zapošljavanja, potpisali Sporazum  o suradnji. Cilj je studente naučiti vještine odlučivanja i donošenja poslovnih odluka, da bi mogli po završetku studija napraviti poduzetnički iskorak i sami sebi osigurati radno mjesto. - Na sveučilištima ima puno studenata koji imaju jako dobre ideje, ali ih teško realiziraju. Pokretanje projekata poput postakademskog zapošljavanja je stoga nužno, odnosno ova inicijativa je više nego dobrodošla - kazao je ministar Mornar istaknuvši kako samo jedna inženjerska ideja može zaposliti više ljudi iz različitih struka poput pravnika, ekonomista.. Sveučilište je danas raspisalo Natječaj za upis 1. generacije studenata na Program postakademskog zapošljavanja i stjecanja upravljačkih sposobnosti studenata Sveučilišta u Splitu i Sveučilišta u Zagrebu u akademskoj godini 2014./2015. Prijave se zaprimaju u roku od osam dana. O uvjetima prijave može se više saznati ovdje ...

Izvor: Dalmatinski portal

Programom se studenti osposobljavaju za pokretanje i vođenje gospodarskih i drugih subjekata te se povećavaju opće sposobnosti za zapošljavanje/samozapošljavanje nakon završenog studija i stjecanja diplome.

Pravo upisa po provedenom Natječaju ostvaruje 30 studenata Sveučilišta u Splitu i 30 studenata Sveučilišta u Zagrebu.

Prvi modul Programa izvodit će se putem radionica ljetne škole koja započinje 13. srpnja 2015. godine i traje do 24. srpnja 2015. godine, a održati će se u Splitu, u prostorima Sveučilišne knjižnice, Ulica Ruđera Boškovića 31.

Tijekom modula studenti će se upoznati s poduzetničkim vještinama i načinom razmišljanja, usvajati vještine identifikacije i analize poslovnih prilika, kao i osnove pravnog okvira poduzetničkog pothvata i poslovanja.

Povezani članci

Who's Online

We have 247 guests and no members online