HAK-ov filmski natječaj 'Ne koristi mobitel kad voziš' za djecu i mlade do 24 godine

Hrvatski autoklub (HAK) raspisao je natječaj za izradu filmova "Pravilo 7 - Ne koristi mobitel kad voziš", na koji se mogu prijaviti djeca i mladi od 6 do 24 godine. Natječaj se organizira u svrhu promoviranja sigurnosti u prometu i primjene Pravila 7 Fédération Internationale de l'Automobile (FIA) i Michelina koje glasi "Ne koristi mobitel kad voziš" te u svrhu poticanja audiovizualnog stvaralaštva djece i mladih. Prijaviti se mogu djeca i mladi od 6 do 24 godine, a natječaj je otvoren do 3. lipnja 2016. godine. Prijavitelj može biti pojedinac ili grupa te može prijaviti samo jedan rad u pojedinoj kategoriji. Filmovi mogu biti bilo kojeg filmskog roda, vrste i žanra, trajanja do jedne minute. Na natječaj je moguće prijaviti radove u tri kategorije: osnovnoškolci, srednjoškolci te studenti i mladi do 24 godine..

Izvor: HFS, HAK

U svakoj kategoriji bit će nagrađena tri filma. Nagrade za osnovnoškolce iznose 10.000 kn za prvo mjesto, 5.000 kn za drugo  i 2.500 kn za treće mjesto; za srednjoškolce 12.000 kn za prvo mjesto, 6.000 kn za drugo te 3.000 kn za treće mjesto; za studente i mlade do 24 godine 15.000 kn za prvo mjesto, 7.500 kn za drugo te 3.500 kn za treće mjesto.

HAK će za sve sudionike natječaja osigurati prigodne promotivne poklone. Rezultati natječaja bit će objavljeni u drugoj polovici lipnja 2016. godine. Nakon provedbe natječaja HAK stječe pravo iskorištavanja nagrađenog filma isključivo u obrazovne i informativne svrhe, o čemu se autor nagrađenog filma obvezuje s HAK-om zaključiti poseban ugovor.

Prijavnica se može preuzeti na web-stranici HAK-a ili zatražiti putem e-maila: pravilo7 @ hak.hr. Propisani format za dostavu filmova kao i svi ostali uvjeti natječaja navedeni su u dokumentu Upute, uvjeti i pravila za natječaj za izradu filmova.

Who's Online

We have 240 guests and no members online