Delmatin 'Identitet' na tisuću stranica

Ljubo StipišićU Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika u Splitu u ponedjeljak će, u 19 sati, biti predstavljena knjiga “Identitet”, nedavno preminulog velikana dalmatinske glazbe Ljube Stipišića Delmate. Umjetnikovo stvaralaštvo sabrano je na tisuću stranica i deset poglavlja knjige u izdanju Gradske knjižnice Zadar. Ravnatelj te ustanove Ivan Pehar ujedno će biti i voditelj programa “Ljubi s ljubavlju”, u kojemu će nastupiti Chorus Cantores iz Vranjica, Vokalisti Salone te splitski gradski zbor Brodosplit.  Prihod od prodaje knjige te donacija koje se očekuju ići će za Zakladu Delmata koja je u osnivanju, koja će se baviti očuvanjem tradicije i hrvatske glazbene baštine, poticanjem i očuvanjem klapskog pjevanja, odnosno potporom Festivalu dječjih klapa. Također će se nastaviti projekt digitalizacije opusa Ljube Stipišića ...

PREDASTAVLJANJE KNJIGE NEDAVNO PREMINULOG VELIKANA DALMATINSKE GLAZBE U MHAS-u

Delmatin 'Identitet' na tisuću stranica

Ljubo StipišićPiše: R.K. / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

“‘Identitet’ sadrži Stipišićeva glazbena, pjesnička i likovna ostvarenja nastala u četiri desetljeća. Kao što je to bilo prirođeno Ljubi, knjiga je u cijelosti posvećena gradnji i očuvanju baštinjenog identiteta. Namijenjena je glazbenicima, etnomuzikolozima, voditeljima zborova i klapa, nastavnicima glazbene kulture, učenicima, studentima, odnosno svima onima koji se žele okušati u neistraženim klapskim mogućnostima”, kaže Ivan Pehar.

Ljubo Stipišić Delmata bio je kum Gradske knjižnice Zadar od 2006. godine i inicijator Smotre, a zatim i Festivala dječjih klapa koji se u Gradskoj knjižnici Zadar održava od 2007. godine. Titulu kuma Gradske knjižnice Zadar naslijedio je njegov sin Zlatan Stipišić Gibonni, koji se angažirao u Zakladi Delmata u osnivanju.

Povezani članci

Who's Online

We have 149 guests and no members online