Uključi se u raspravu kako olakšati i pojednostaviti poslovanje u ugostiteljstvu i turizmu

gošćaMinistarstvo turizma pripremilo je izmjene i dopune pravilnika o razvrstavanju i minimalnim uvjetima ugostiteljskih objekata iz skupina 'restorani', 'barovi', 'catering objekti' i 'objekti jednostavnih usluga' te do 15. lipnja poziva zainteresirane da dostave svoje prijedloge, mišljenja i primjedbe, izvijestili su danas iz Ministarstva. Prijedlog izmjena od 1. lipnja nalazi se na web stranicama Ministarstva, a glavni cilj izmjena je, kako ističu, olakšati i pojednostaviti poslovanje u ugostiteljstvu i turizmu, izmijeniti odredbe koje su se u praksi pokazale složenijima te omogućiti kvalitetnije obavljanje djelatnosti ...

MINISTARSTVO TURIZMA POZIVA

'Pomozite nam da promijenimo Pravilnik o razvrstavanju ugostiteljskih objekata'

Izvor: Hina

Osnovne izmjene odnose se na definiranje pizze kao jednostavnog jela, a u prijedlozima se dodaje i mogućnost korištenja komercijalnog naziva restorana - banket/restoran za restoran za održavanje svečanosti i sličnih povremenih događanja za veći broj gostiju.

Izjednačuju se i uvjeti za ugostiteljski objekt na plovnom i plutajućem objektu, uz mogućnosti odgovarajućeg odstupanja od propisanih minimalnih uvjeta u pogledu visine te se uređuje što se smatra prostorijom za usluživanje kod ugostiteljskih objekata za caffe bar unutar prostora trgovačkog centra i sl.

Izmjene se odnose i na mogućnost da se i u objektu jednostavnih usluga na klupi, kao i u objektu jednostavnih usluga na kolicima (ili sličnim napravama), pripremaju i uslužuju napici, odnosno uslužuje sladoled.

Svi zainteresirani svoje mišljenje ili primjedbe mogu poslati na elektroničku adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , a iz Ministarstva napominju kako je javno savjetovanje u skladu s Vladinim Kodeksom savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata.

Uz to, iz Ministarstva podsjećaju da se svi zainteresirani građani do 1. kolovoza mogu uključiti i u izradu glavnog plana i strategije razvoja hrvatskog turizma koju priprema Institut za turizam.

Povezani članci

Who's Online

We have 169 guests and no members online