Poduzetnička akademija u turizmu

Turistička zajednica naše županije u suradnji s Ustanovom za obrazovanje odraslih 'Adriatic Educato' i ove godine sufinancira održavanje dvije edukacije i to: 'Poduzetnička akademija u turizmu' koja se održava 13. veljače, a info seminar za upis je dva dana ranije i 'Edukacije u ugostiteljstvu i turizmu Adriatic za barmene i savjetnike za vino' koja se održava 19. veljače, a info seminar za upis je 10. veljače. Sve edukacije su besplatne, a radni materijali osigurani.
Poduzetnička akademija u turizmu organizirana je kroz pet modula: poduzetničko poslovanje, upravljanje ljudskim resursima, cjelogodišnje turističko poslovanje, arheologija, kulturna baština u turizmu i EU fondovi. Nastavni program, ovisno o složenosti, traje od jednog do četiri dana.
Na edukaciji za savjetnike i savjetnice za vino moći će se naučiti nešto više o enologiji u gastronomiji, o vinima Dalmacije i Hrvatske, svjetskim vinskim i vinogradarskim područjima, socijalnim vještinama u ugostiteljstvu i turizmu, utjecaju vina na zdravlje, a polaznici će imati i praktičan rad te projekti zadatak. Barmeni i barmenice će učiti o ugostiteljskom posluživanju, povijesti jakih alkoholnih pića u Hrvatskoj i svijetu, socijalnim vještinama u ugostiteljstvu i turizmu i na kraju imaju praktičan rad i projekti zadatak.

Izvor: TZŽSD, DP