Inovatori prkose krizi

U petak 30. kolovoza u dvorani Osnovne škole Biograd na Moru u Biogradu počinje 6. Međunarodni sajam inovacija, eko ideja, proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji – Agro Arca. Sajam je posvećen jednoj od najvažnijih gospodarskih grana – poljoprivredi, a na njemu će se predstavit 300 –injak inovatora, poduzetnika i proizvođača iz područja poljoprivrede i prehrambene industrije. Domaći će izlagači razmijeniti iskustva i s inovatorima i proizvođačima iz osam zemalja, Švedske, Irana, Rusije, Poljske, Slovenije, Mađarske, BiH te Srbije ...

Inovatori prkose krizi

Cilje ove gospodarske manifestacije je otvoriti put primjeni postignuća inovatora koji prezentiraju svoje proizvode i omogućiti inovatorima, te malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i ostalim proizvođačima da se povežu, kako s akademskom zajednicom s jedne strane, tako i potencijalnim investitorima i potrošačima s druge strane, istaknuo je Vojislav Raušević, glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske.

Glavna tema ovogodišnjeg sajma je zaštita domaćih proizvoda, pa će tako biti održana i stručna radionica Razvojne agencije Sjever – dan pod nazivom „Zaštita i promocija domaćih proizvoda.

O iskustvu zaštite paške janjetine govorit će i Dubravka Živoder iz Hrvatske poljoprivredne agencije, a o uspješnoj zaštiti poljičkog soparnika i stvaranju brenda iz ovog nekad posnog jela za siromašne govorit će predsjednik Udruge Poljički soparnik Petar Rodić.  

O nedostacima, ali i mogućnostima ruralnog razvoja u Hrvatskoj na primjeru rada Poljoprivredne zadruge Maslina i vino iz općine Polača govorit će mr.sc. Radoslav Bobanović.

Posjetitelje na ovogodišnjoj Agro Arci očekuje i bogat gastronomski i zabavni sadržaj. Moći će se tako kušati kreativna jela poznatog hrvatskog kuhara Renata Kraljeva, ali i tradicionalna jela poput spomenutog poljičkog soparnika i paške janjetine. U večernjim satima posjetitelje će zabavljati kulturno-umjetnička društva i dalmatinske klape.

Povezani članci

Who's Online

We have 181 guests and no members online