eGAP - aplikacija za poljoprivrednike

eGAP inovativna je aplikacija mlade osječke IT tvrtke SLink koja je tržištu proizvodnje hrane ponudila poljoprivrednicima internetsko softwersko rješenje. Riječ je o tehnološkom dnevniku putem kojega poljoprivredni proizvođači evidentiraju tehnološke postupke te na temelju dostupnih i obrađenih informacija donose zaključke i planove za daljnje tehnološke i poslovne poteze. eGap aplikacijom proizvođač prati proizvodnju od resursa, podizanja nasada, preko korištenja sredstva za zaštitu, sjetve ili berbe do prodaje samog proizvoda što daje i kompletnu sliku stanja proizvođača. Program je namijenjen proizvođačima u biljnoj proizvodnji, ratarima, voćarima, povrćarima, vinogradarima te proizvođačima ukrasnog i ljekovitog bilja. Mogu ga koristiti pojedinačni proizvođači, ali i udruženja poput zadruga, klastera i otkupnih centara ...

FIELD APPS

Izvor: Agro-Arca

- "eGAP rezultat je s jedne strane istraživanja tržišta, a s druge strane znanja i iskustva domaćih agronoma i naših IT eksperata. Cilj je bio olakšati poljoprivrednicima njihov svakodnevni rad i dati im alat s kojim neće trebati trošiti puno vremena na onaj birokratski dio i papirologiju“ - kaže Vedran Stapić, suvlasnik tvrtke SLink dodajući kako aplikacija omogućava proizvođaču da se fokusira na proizvodne aktivnosti.

Aplikacija je osobito korisna ekološkim proizvođačima i proizvođačima koji su u sustavu integrirane poljoprivredne proizvodnje jer one podrazumijevaju i opsežniju dokumentaciju i praćenja stanja.

eGAP već sada ima oko 1000 korisnika diljem Hrvatske, a predstavljena je i nova poboljšana verzija koja omogućava korištenje aplikacije na pametnim telefonima i tablet računalima.

Povezani članci

Who's Online

We have 162 guests and no members online