Nitko nije u stanju upravljati državnom imovinom?

Iva GalićStvarno? Dobro jutro! Pa naravno da je u ovakvom kradeze sustavu odgovorno upravljanje državnom imovinom "nemoguća" misija. Pamet i struka nalažu jedno, Jadranka i ministri traže drugo, a sindikalisti i radnici ugroženih poduzeća u državnom vlasništvu još uvijek se nadaju trećem...  Pa tko bi to sve pomirio?! Zna to vrlo dobro i Omiška pravnica Iva Galić koja je nakon dva mjesesca na mjestu ravnateljice Agencije za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) dala ostavku na "Nemoguću Misiju 4" i tako još jednom potvrdila sistemsku pogrešku ovog sustava, koji ovako više funkcionirati - ne može. Ali morat će nekako, barem do izbora ...

JEDNA IVA I PUSTE MILIJARDE

Piše: Mladen Banović

A da je Iva često bila između čekića i nakovnja govori i situacija da se kao članica Nadzornog odbora "Jadroplova" našla u situaciji da uprava te tvrtke i druge državne tvrtke, "Brodosplita", traže i odobrenje NO-a “Jadroplova” za ugovaranje izgradnje brodova između tih dviju kompanija.

Potpis na ugovor za još jednu preskupu gradnju broda bez odobrenja NO u današnjici se podrazumjeva kao bjanko prijavnica za skoru "Uskočku" postizbornu obradu i vjerojatni višegodišnji odmor u Remetincu.

Biste li Vi odobrili takav posao među državnim tvrtkama? Ili je to i za Vas "prevelik zalogaj"?

Povezani članci

Who's Online

We have 142 guests and no members online