Poslovna konferencija 'Brown Forum'

DubrovnikAmerikanci bi napokon mogli početi aktivnije ulagati u Hrvatsku, piše Marina Šunjerga na stranicama Vjesnika, a prvi korak prema realizaciji investicija bit će poslovna konferencija "The Brown Forum: U.S. & Southeast European Trade and Investment", koja će se održati od 4. do 6. travnja u Dubrovniku. Na konferenciju dolazi nekoliko desetaka američkih gospodarstvenika, među kojima su dolazak potvrdili i izvršni direktor AIG-a Robert Benmosche, suosnivač Monitor Grupe Joseph Fuller i jake tvrtke poput IBM-a, City Groupa, Bechtela i Motorole...


ULAGANJA ILI RASPRODAJA?

BROWN FORUM U DUBROVNIKU

Amerikanci u Dubrovnik dolaze zbog ZLZ-a, Brijuna i IT-sektora

Piše: Marina Šunjerga / Vjesnik
Izvor:
Vjesnik

Vlada će Amerikancima na stol staviti niz projekata poput Zračne luke "Zagreb" i Brijunske rivijere, koji su već izazvali interes investicijske javnosti.  Na konferenciji će sudjelovati najveće hrvatske tvrtke među kojima su Agrokor, Atlantic Grupa, Institut IGH, Ina te Janaf.

S obzirom na Vladine projekte, ali i potencijal Hrvatske u energetskom sektoru (hmm.. sprema li se prodaja HEP-a Amerikancima? op.ur.), na forum dolaze tvrtke iz tog dijela gospodarstva, a na sklapanje poslova računaju i tvrtke iz IT-sektora čiji su najutjecajniji brendovi potvrdili sudjelovanje.

Na konferenciji će se otvoriti i diskusija o problemima koji koče veće investicije te o mogućim rješenjima.

Hoyt Yee, zamjenik američkog veleposlanika u Hrvatskoj, poručuje da ulagači sada žele vidjeti i napore u predlaganju rješenja za postojeće probleme, među kojima su komplicirane administrativne procedure i trgovački sporovi.

PROČITAJTE VIŠE...

Povezani članci

Who's Online

We have 215 guests and no members online