Prvi krug natječaja IPARD programa za mjere 301 i 302

hrvatske vodeMinistarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja obaviještava da počinje prvi krug natječaja IPARD programa za mjere 301 i 302, a riječ je o mjerama "Poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture" i "Diversifikacija i razvoj ruralnih gospodarskih aktivnosti". Sredstvima iz IPARD programa u sklopu mjere 301, jedinice lokalne samouprave (općine i gradovi koji imaju do 10.000 stanovnika) mogu ostvariti potporu za ulaganja u sektoru kanalizacije i pročišćavanja otpadnih voda, lokalnih nerazvrstanih cesta, toplana na biomasu i protupožarnih cesta. Maksimalni iznos potpore je do 100 posto od ukupno prihvatljivih ulaganja, odnosno kod sektora lokalnih nerazvrstanih cesta i protupožarnih cesta povrat može iznositi do 3 milijuna kuna, a kod sektora kanalizacije i pročišćavanja otpadnih voda i toplana na biomasu do 7 milijuna kuna ...


IZNOSI POTPORE I DO 100% VRIJEDNOSTI ULAGANJA

Prvi krug natječaja IPARD programa za mjere 301 i 302

Izvori: Mint.hr, Hina

Rok slanja prijava za mjeru 301 je 31. siječnja 2011., a rok za zaprimanje prijava za mjeru 302 je od 3. siječnja do 31. ožujka 2011. godine.

Raspisivanjem natječaja za mjeru 302 potencijalni će korisnici moći ostvariti potporu za ulaganja unutar sektora ruralnog turizma, tradicijskih obrta, izravne prodaje, slatkovodnog ribarstva, uslužnih djelatnosti u ruralnom području, pogona za preradu na farmama, proizvodnji gljiva i obnovljivih izvora energije.

Potencijalni korisnici su fizičke i pravne osobe (mikro poduzetnici), u sustavu PDV-a, 100 posto u privatnom vlasništvu ili sa do 25 posto državnog vlasništva, vlasništva jedinica lokalne i/ili regionalne samouprave i/ili grada Zagreba.

Maksimalna ukupna vrijednost prihvatljivih ulaganja po projektu je 150 tisuća eura (oko 1,09 milijuna kuna), osim za ulaganja u obnovljive izvore energije gdje iznosi 675 tisuća eura (oko 5 milijuna kuna). Potpora iznosi do 50 posto od tog iznosa.

Povezani članci

Who's Online

We have 203 guests and no members online