Dugoratsko ljeto 2024. - Program

Turistička zajednica i Općina Dugi Rat je i za ovu godinu pripremila bogat program ljetnih kulturnih događanja, s pregršt različitih događaja, od kazališnih predstava, festivala, koncerata, izložbi, plesnih večeri, folklornih nastupa, te više revijalnih, zabavnih programa u mjestima diljem naše općine.
Ciklus manifestacija 22.Dugoratskog ljeta započinje 28. lipnja 2024. u dugoratskoj lučici koncertom grupe Dalmatino, gdje će biti otvoreno Dugoratsko ljeto, a službeno će se zatvoriti već 18. kolovoza 2024. plesnom večeri zumbe za djecu i odrasle.
"Dugoratsko ljeto" je tradicionalna manifestacija Općine Dugi Rat koja  broji već dvadeset i dvije godinu postojanja, a ovoga će se ljeta nastaviti kroz raznovrsne kulturne i zabavne programe na različitim mjestima Općine Dugi Rat. Glavne manifestacije će se održati u lučici u Dugom Ratu, u unutrašnjosti predivnog parka.
Dođite u Dugi Rat u ljetnim večerima i ugodno se provedite...

MB


- Srce ovogodišnjeg Dugoratskog ljeta kucat će u ritmu glazbenih spektakala. Program će otvoriti grupa Dalmatino, a tijekom ljeta nas očekuju koncerti Adija Šoše i Lorene Bućan, dok će Petar Dragojević dodatno zagrijati atmosferu svojim nastupom u Sumpetru. Ne propustite priliku uživati u njihovim koncertima koji će osigurati nezaboravne ljetne noći uz more - otkrili su organizatori.

Jedan od vrhunaca Dugoratskog ljeta bit će 18. Festival poljičkog soparnika, gdje ćete moći degustirati ovu autohtonu deliciju. Izložbe slika dodatno će obogatiti kulturnu ponudu 22. Dugoratskog ljeta. Međunarodni festival folklora 'Kolajna od zlata' donijet će nam dašak tradicije i ljepotu narodnih nošnji i plesa, dok će 3. Craft beer festival 'More&Beer' svojom ponudom zadovoljiti istančana nepca svih pivoljubaca, piše Dalmatinski portal.
 

 

 

- Posebnu pažnju posvetili smo djeci, koja će moći uživati na 22. Dječjem festivalu 'Glas Poljica'. Osim toga, najmlađe očekuju i razne dječje predstave, radionice i igre zabavnog i edukativnog karaktera - naveli su organizatori. 

Na ljetnoj pozornici gostovat će brojni poznati glumci poput Ecije Ojdanić, Frane Maškovića, Jagode Kumrić, Petre Kraljev, Arijane Čuline i mnogih drugih. Njihove izvedbe obogatit će kulturni program i pružiti vrhunsku zabavu. Uz to, očekuju vas i pučke fešte po mjestima gdje će svatko imati prilike iskusiti sve čari Dugoratskog ljeta koje ne bi bilo potpuno bez tradicionalne klapske pjesme i večeri gitare uz taktove poznatog gitarista klasične glazbe Petra Čulića.

- Za one koji vole aktivan odmor, organizirani su zumba treninzi i vježbe u moru. Posebna poslastica bit će 'Večer pod zvijezdama', gdje će između ostalih nastupati i Vladimir Garić, član ansambla '4 tenora' - dodali su.

Manifestacije će se održavati na različitim mjestima općine Dugi Rat, s naglaskom na novouređeni park u lučici u Dugom Ratu. Program Dugoratskog ljeta 2024. dostupan je i na službenim i Facebook stranicama Općine Dugi Rat i Turističke zajednice općine Dugi Rat te na informativnim pločama kroz cijelu općinu te na ovom linku.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 66 guests and no members online