Zanimljivosti..

Sex, Rock mit Zimmer Frei

U ovo doba godine naši se lokalni poduzetnici u turizmu već počinju veseliti eurima koji bi se sa prvim fureštima trebali spustiti u naše krajeve. Međutim, eu(ro)forija brzo splasne čim se sjete načina na koji se neki od gostiju znaju odnositi prema našim skromnim smještajnim kapacitetima. Iskustva u vezi s tim se kreću od onih neugodnih, pa sve do uistinu groznih. Ali, vjerujte mi, čak i to je ništa u odnosu na neugodna iznenađenja koja su pojedine glazbene zvijezde iz prve rock'n'roll lige znali prirediti svojim domaćinima ...

SEX, DRUGS & ZIMMER FREI

Piše: Ante Čikotić Chiko

Riječ je o tradiciji staroj koliko i sam rock. Naime, nabrijani rockeri su monotoniju beskrajnih turneja oduvijek guštali razbijati na tri načina: drogom i alkoholom, seksom, te demoliranjem hotelskih soba.

A sve je počelo sa Johnnyjem Cashom. Ta je legenda sa svojom ekipom pijanih i natabletiranih kaboja guštao uvaljivat zajebe hotelskom osoblju. Iznijeli bi namještaj iz sobe i na hotelskom ga hodniku složili točno onako kako je bio složen u sobi. Zatim bi naručili novu turu cuge za u sobu. Kada bi vidio što su učinili, šokirani konobar bi otrčao po upravitelja hotela, dok bi ovi brže - bolje sav namještaj vratili natrag u sobu. Naposljetku bi upravitelj ogadio konobara, umjesto da prave krivce izbaci iz hotela.

Druga omiljena baza im je bila piljenje nogu namještaja u hotelskim sobama, tako da bi se doslovno cijela soba sorila poput domino pločica kada bi zbunjena čistačica došla počistiti nered kojeg su ostavljali iza sebe.

Unatoč svim tim svinjarijama, ulazak u hotele su im zabranili tek kada su u jednom od njih najluksuzniju sobu ispunili slamom i stajskim gnojivom. Možeš istjerati kauboja iz sela, ali selo iz njega nikada.

David Lee Roth i Van Halen
David Lee Roth pred oduševljenom Van Halen publikom

Jednako bizaran smisao za humor su imali i David Lee Roth iz Van Halena, te Peter Trewavas iz Marilliona. Prvi je, u rijetkim trenucima na turneji kad se ne bi spuštenih hlača zabavljao sa groupie djevojkama, imao ružnu naviku da sakriva usmrđenu ribu po sobama pratećeg osoblja. Roadiei bi mu se zbog toga često sjetili majke, ali njemu to nije ni najmanje smetalo da godinama ponavlja istu glupost.

Za razliku od njega Trewavas se puno više volio igrati s hotelskim televizorima. Naime, on bi ih otvorio tako da prespajanjem žica može zarotirati sliku za 180 stupnjeva. Što će mu TV sa slikom naopako, to valjda samo on zna.

Ali pravi majstori uništavanja hotela ipak su bili Keith Moon iz The Who, te Tommy Lee i Vince Neil iz Motley Cruea. Zdrogsani Keith je obožavao pirotehniku, što se baš i nije sviđalo ostalim hotelskim gostima. Kada su ga zamolili da se stiša, on je aktivirao tako jaku eksploziju da su zidovi njegove sobe napukli, a vrata izletjela iz okvira. Njemu nije bilo ništa.

S druge strane, ekipa iz Motley Cruea nije bila toliko spretna, pa su skoro izginuli u požaru kojeg su zapalili glupirajući se sa signalnim pištoljem u hotelskoj sobi.

Naposljetku, valja se prisjetiti i John Bonhama iz Led Zeppelina, te Steven Tylera iz Aerosmitha. Zašto? Pa iz jednostavnog razloga zato što je Bonhamu omiljena razonoda bila vožnja nabrijanog motora hotelskim hodnicima, a Tyleru redizajniranje interijera hotelskih soba pomoću motorne pile.

A vi mislili da je gadno kad vam Čeh ostavi usmrđenu kokoš u apartmanskom frižideru.

Povezani članci

Who's Online

We have 252 guests and no members online