Budite dostupni novinarima

Iznesite svoju priču prvi. Recite je sami sebi. Recite je cijelu. To su prva tri pravila upravljanja kriznom situacijom obrađena u knjizi Williama Essexa "Mogu li vas citirati?", u izdanju biblioteke PRint Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ). Riječ je o praktičnom priručniku za odnose s medijima namijenjenom menadžerima (premda bi mogla koristiti i drugima, eto meni među prvima padaju na pamet naši Općinari, op.ur.) u kojem autor objašnjava kako se pripremiti za kontakte s medijima, što novinari žele i zašto to žele, te koliko je važno udovoljiti rokovima u kojima im treba pružiti odgovor ...

HRVATSKA UDRUGA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU OBJAVILA PRIRUČNIK ZA MENADŽERE

Mogu li Vas citirati?

Piše: Ljubica Vuko / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Essex također ističe potrebu iznošenja jasne poruke, a daje i upute kako se "Mogu li vas citirati?"pripremiti i ponašati tijekom intervjua. Kad je riječ o krizi, poručuje menadžerima da moraju unaprijed biti spremni na njih i da moraju ostati spremni.

Prije izlaska u javnost, moraju provjeriti činjenice, a uz tri iznesena pravila vrijede i ova tri: Dajte nove informacije koliko god često možete. Kad nešto ne znate, to recite. Budite dostupni.


Takve nema

U kompaniji, otvorenoj za medije, rade ljudi koji se javljaju na telefone, uzvraćaju propuštene pozive u roku od sat vremena..., ali takve nema.

Povezani članci

Who's Online

We have 215 guests and no members online