Knjige: 'Etika autentičnosti' Charlesa Taylora

etika autentičnostiSve je prisutnije mišljenje kako je svijet prije bio bolji, možda prije pedeset godina, možda stoljećima prije, ali svakako prije negoli je modernitet prevladao sa svojom neizvjesnošću i sumnjičavošću. I dok jedni jadikuju nad padom zapadne kulture u relativizam i nihilizam, a drugi slave taj trend kao oslobađajuću vrstu napretka, jedan od najznačajnijih živućih filozofa Charles Taylor poziva sve na suočavanje s krizom morala i političkom krizom našega vremena kako bi se znali nositi s modernim izazovima... U prostorijama nakladne kuće Verbum, u četvrtak 14. siječnja, na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Etika autentičnosti" Charlesa Taylora. Samo razlikujući što je dobro u modernim težnjama od onoga što je socijalno i politički opasno, kaže Taylor, naše doba može ostvariti svoja obećanja ...


KNJIGE


'Etika autentičnosti' Charlesa Taylora


Charles TaylorKnjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

Knjiga donosi prikaz ideja i ideologija od Nietzschea do Gail Sheehy, od Allana Blooma do Michela Foucaulta, gdje Taylor razvrstava dobro od štetnoga u modernoj izgradnji autentična pojedinca.

Samo razlikujući što je dobro u modernim težnjama od onoga što je socijalno i politički opasno, kaže Taylor, naše doba može ostvariti svoja obećanja.

Stoga ova ohrabrujuća i provokativna Taylorova knjiga koja govori o modernim izazovima poziva sve da na njih odgovore.

 

 

Povezani članci

Who's Online

We have 204 guests and no members online