Prezentacija nove knjige Dr. Tijardovića: 'Dominacija značajno beznačajnih'

Ivica TijardovicU četvrtak, 22. travnja 2010. s početkom u 19 sati u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, Zrinsko – frankopanska 19, održat će se prezentacija knjige doktora Ivice Tijardovića "DOMINACIJA ZNAČAJNO BEZNAČAJNIH". Splitski pomorac, znanstvenik, stručnjak za pomorstvo, a prije svega intelektualac, Dr. sc. Ivica Tijardović pažljivijim čitateljima ovog portala nije "nepoznata" osoba. Ovaj pomorski kapetan, doživotni član Vojno-pomorskog instituta SAD-a, Kraljevskog Instituta za navigaciju Ujedinjenog Kraljevstva i drugih prestižnih instituta i udruženja, suradnik je i niza časopisa i novina, kako u inozemstvu tako i u Hrvatskoj. Čast nam je da možemo i ovdje, za našu dugoratsku čitateljsku publiku prenostiti izvrsne članke, analize i zapažanja ovog vrsnog autora. Napisao je dr. Tijardović niz stručnih knjiga, ali i publicističkih. Najnovija, "Dominacija značajno beznačajnih" izdata u vlastitoj nakladi, sadrži ukoričene eseje i članke autora o aktualnim gospodarskim i društvenim temama (i dilemama), koji su objavljivani u hrvatskim medijima u posljednjih godinu, dvije ...Neke od misli doktora Ivice Tijardovića:


O mitu i korupciji

Hrvatski bi građani imali štošta za reći u svojstvu zviždača kad bi vjerovali u sudstvo, no povjerenje u sudstvo ne mogu vratiti sami suci, već je za tako nešto potrebna odlučnost Vlade.

Glas Koncila


O brodogradnji

Može li hrvatska brodogradnja uspjeti opstati na nemilosrdnom i vrlo konkurentnom svjetskom tržištu? Odgovor je kratak i jasan: Da, može! Ali sve se mora početi iz početka jer nas je tendencioznost i nepromišljenost državne politike i pojedinaca dovela na sam početak koji može značiti i kraj brodogradnje.

Poslovni dnevnik

 
O odnosu međunarodne zajednice prema Hrvatskoj

Prisjetimo se samo naših dobrotvora iz razvijenih država svijeta koji su nam 1991/92. u ratom zahvaćenu Hrvatsku poslali nekoliko tisuća tona lijekova kojima je istekao rok (nekima i više od dvadeset godina). A o konzervi s govedinom starom više od pedeset godina kao humanitarnoj pomoći suvišno je i govoriti.

Vjesnik


O hrvatsko-slovenskom sporu oko granica

Vidimo da nas u pregovorima s EU može zaustaviti tko hoće i kako hoće. Postoje brojne mogućnosti sprečavanja neke države za ulazak u EU, pa i da smo savršeni, a nismo, ulazak Hrvatske u EU ovisi ipak najviše o samoj EU i njenim članicama.

Hrvatski list

 
O Haaškom sudu

Haaški sud neće nikome pomoći, ali će svakome odmoći, jer dok god se donose odluke na štetu građana novonastalih država, napretka za bolje sutra na ovim prostorima neće biti. Naime, jedna osuda izaziva dvije nepravde - onome tko je osuđen, jer misli da je dobio previše godina zatvora i obitelji žrtve, koja misli da je dobio premalo.

Vjesnik


 

Povezani članci

Who's Online

We have 400 guests and no members online