O njima se priča: Poljički div Duje Lekšić Crv!

Kad je trčanje po stijenama u pitanju, dalmatinski trekeri tu su totalni ovisnici, da ne kažemo luđaci. Tako se i jedan od najboljih hrvatskih trekera, Omiški Poljičanin Duje Lekšić Crv, član omiškog PD "Imber" i splitskog TTK "Strka", preoteklih se dana junački borio s vlastitom snagom, naročito sa psihičkim izazovima, sudjelujući u iznimno zahtjevnoj trail utrci Tor des Geants u Valle d'Aosta, planinskoj regiji u sjeverozapadnoj Italiji. Duje je u nedjelju ujutro 11. rujna startao iz gradića Courmayeura zaputivši se u pravu avanturu trčanja preko Alpa s ciljem da završi utrku dugu čak 330 kilometara, na kojoj ga čeka nevjerojatnih 24 tisuće metara (!) ukupnog uspona, dok je najveća visina koju će dosegnuti i preko 4000 metara. Duje je Tor des Geants utrku završio u petak ujutro nakon 121 sati kao 102. u ukupnom poretku. Njegovi prijatelji Ante Pešić Golub, Vlade Kekez i Ivan Želalić koji su ga u golfu četvorci pratili od odmorišta do odmorišta sve od starta u nedjelju do finalnog ulaska u cilj, očekivali su ga na cilju tek u večernjim satima, no Duju je ranije prema cilju ponio jdalmatinski dišpet, adrenalin i emocije koje su bujale zahvaljujući srčanoj podršci njegovih prijatelja. – Utrka za pamćenje, ali vrijedilo je! – kazao je Duje o čijoj avanturi možete više pročitati na stranicama Slobodne Dalmacije..

DALMATINSKI TREKKERI

Poljički div Duje Lekšić Crv!

Poljički div Duje Lekšić Crv! Piše: Merien Ilić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Nisan se ni ja nada da ću tako brzo odraditi zadnju dionicu. Teren je bija lakši nego u početku, a i nešto me ponilo prema cilju. Još nisam svjestan svega. Ispred očiju mi se vrte slike planina, teškog terena, mraka po kojem sam hodao i trčao tri dana posve sam, kiše koja me izmučila predzadnji dan punih 12 sati...  - govori Poljički 'div' Duje Lekšić Crv..

PROČITAJTE VIŠE..

Nakon 75 sati i 10 minuta od starta, kroz cilj je prvi utrčao talijanski vatrogasac Oliviero Bosatelli, odnosno Oli Bosa ili Popaj, kako ga nazivaju mnogobrojni fanovi. – Nisam uopće imao taktiku. Samo sam slijedio svoje osjećaje, a osjećao sam se odlično – izjavio je medijima 47-godišnji pobjednik...

PROČITAJTE VIŠE..

Povezani članci

Who's Online

We have 206 guests and no members online