Vlada najavila rezove brodogradnji

"Ako ne uspijemo u sanaciji i restrukturiranju, morat ćemo za brodogradilišta tražiti druga rješenja. Nećemo bježati od oštrih rezova, svjesni smo naše odgovornosti i činjenice da smanjenje subvencija za crnu metalurgiju i brodogradnju istodobno znači oslobađanje sredstava za poticanje drugih sektora", naglasio je ministar gospodarstva Damir Polančec na Danu poduzetnika. Inače, plan je Vlade da do 2011. najmanje 25 posto svih potpora gospodarstvu bude usmjereno u nove industrije temeljene na znanju. HEP neće ići u privatizaciju, ali će se pustiti privatnike da investiraju u proizvodnju električne energije ...

Poslovna Hrvatska: prioriteti i reforme
 
Piše: Marija Brnić / Poslovni.hr
Izvor: Poslovni.hr

 
U Sabor će uskoro ići Zakon o minimalnoj plaći, a Vlada je spremna do lipnja ispuniti sva mjerila za otvaranje pregovora što uključuje i reformu poreznog sustava u dijelu PDV-a, reformu javnih nabava i brodogradnje. Isto tako je spremna sve ključne reforme provesti ove i u prvoj polovici sljedeće godine kako bi u planiranom roku zaključila pregovore s EU.
 
Tema ovogodišnjeg Dana poduzetnika je "Poslovna Hrvatska: prioriteti i reforme", a kako je i najavljeno, poslodavci su premijeru i predsjedniku teatralno uručili Bijelu knjigu, odnosno HUP-ov skup prijedloga, očekivanja, prioriteta i nužnih reformi za očuvanje i poboljšanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva.
 
Opći je dojam da je ovogodišnji Dan poduzetnika bio manje konkretan od prethodnih, a jedan od razloga poduzetnici nalaze i u činjenici da unatoč Bijeloj knjizi HUP-ovci nisu izišli sa svojim prijedlozima i jasnim rješenjima problema koji ih tište.

Povezani članci

Who's Online

We have 382 guests and no members online