Frenki Laušić: Kako smo zaspali u jednoj, a probudili se u drugoj državi

Meštar i DujeOvo su se, moj Duje, počeli mirakuli događat. Zaspiš u jednu, a probudiš se u drugu državu. 'Nti Boga, samo se minjadu bandire i plakati. Ujutro, čin otvorin oči, omar otvaran ponistru i gledan koja danas bandira vije na Marjan. I mogu ti reć i pofalit se da san bija u puste države. Najpri san bija u Auštriju, onda u Mađarsku, onda san bija u Jugoslaviju, pa u Nezavisnu državu Hrvatsku, i evo me lipo sad u Italiju.
- Bogami meštre, lipo ste vi svita obašli.
- E, a nisam se iz ove butige maka.
I, eto ga na, još jednom se na Bregani i Bajakovu točno u 00,15 sati 1. srpnja 2013. prominila bandira i postavila i tablica sa oznakom EU, i Hrvatska se 23 godine nakon razvoda sa pet republika SFRJ vjenčala sa 27 zemalja EU. A ako to nije napredak onda zbilja ne znam što je ...

MIRAKULI

Frenki Laušić: Kako smo zaspali u jednoj, a probudili se u drugoj državi

Piše: Frenki Laušić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Predsjednik i premijer naše zemlje tim su povodom u nedjelju navečer u Banskim dvorima na Markovu trgu prije svečane večere sa 170 državnika održali zdravice kojima su nazdravili ovom događaju i pozdravili ugledne goste i građane i građanke Hrvatske kako bi, istaknuo je Zoran Milanović, „podijelili važnost trenutka u kojem se ostvaruju, ili se počinju ostvarivati, naši najviši politički i društveni ideali".

Predsjednik države Ivo Josipović je u svojoj zdravici, pak, kazao da je u povijesti jednoga naroda malo događaja poput ovoga kojeg danas obilježavaju građani Hrvatske (hm, sjetimo se Meštra). Na kraju zdravice predsjednik je napomenuo i kako je trenutak u kojem Hrvatska ulazi u Europsku uniju prepun sumnji i propitivanja...

malo misto

Eto, lipi moji, finila je i ova, samo da Europska unija zbilja ispuni svoju glavnu funkciju, a ta je da rata ne bude, da ova barufa od krize ne završi sa još jednim nesritnim krvoprolićem posli kojeg ćemo opet tražit ratne reparacije i uputit se kod organa vlasti, nekog novog Papundeka. Ma uvik pod Meštrovom parolom - „Karat mi se triba i karat se oću“. Je li tako premijeru?

PROČITAJTE ČLANAK U CJELOSTI...

Povezani članci

Who's Online

We have 222 guests and no members online