Povirite do Kutka energetske efikasnosti

pametna kućaU ponedjeljak, 16. ožujka 2009. godine s početkom u 12:00 sati na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB, dvorana A1; aula), održati će se otvaranje informativno – edukativnog "Kutka energetske efikasnosti". Cilj EE kutka je neposredno građanima pokazati najnovije energetski učinkovite sustave, proizvode i materijale, kako bi se prije kupnje istih informirali o osnovama energetske efikasnosti te obratili pozornost na one koji zadovoljavaju te kriterije ...

Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama u Republici Hrvatskoj

Otvaranje edukativnog Kutka energetske efikasnosti

Izvor: Splitska razvojna agencija

Uz župana Splitsko-dalmatinske županije, g. Antu Sanadera i gradonačelnika Splita, g. Ivana Kureta, prisutnima će se obratiti i g. Vinko Mladineo, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kao i dekan Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, prof. dr. sc. Tomislav Kilić.

Kutak energetske efikasnosti predstavlja tzv. „Inteligentnu kuću“ te omogućuje građanima da na jednom mjestu saznaju kako se ugradnjom i uporabom energetski učinkovitih sustava, proizvoda i materijala može uštedjeti, a ujedno stanovati udobnije.

Prije svečanog otvaranja EE kutka, gradonačelnicima 16 gradova s područja Dalmacije uključenih u projekt Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama u Republici Hrvatskoj predstavnik Ureda UNDP-a u Hrvatskoj uručit će Energetsku povelju.

Njome potpisnici izražavaju duboku zabrinutost zbog klimatskih promjena, porasta potrošnje energije, povećane ovisnosti Republike Hrvatske o uvozu fosilnih goriva, te njihovim utjecajima na okoliš i gospodarstvo.

Također će se objaviti rezultati projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama u Republici Hrvatskoj (UNDP Hrvatska) i predstaviti svi projekti koji su do sada realizirani u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Povezani članci

Who's Online

We have 508 guests and no members online