Legalizacija bespravne gradnje

legalizacijaLokalna uprava bi legalizacijom oko 50 tisuća bespravno sagrađenih objekata mogla inkasirati oko dvije milijarde kuna, a država bi na kaznama zaradila milijardu kuna, prve su računice nakon što je Marina Matulović-Dropulić, ministrica graditeljstva, zatražila od jedinica lokalne uprave i samouprave da izrade akcijske planove za legalizaciju objekata, piše Frenki Laušić na stranicama  Slobodne Dalmacije. Za legalizaciju objekta plaća se komunalni doprinos (koji se za razliku od godišnje komunalne naknade, plaća samo jednom) po metru kvadratnom (ili kubičnom, jer tu postoje dvojbe), koji za prvu stambenu zonu u velikim gradovima iznosi od 35 kuna do 138 kuna (Split). Procjenjuje se da nelegalnih objekata u cijeloj Hrvatskoj ima oko 50 tisuća, a za pretpostaviti je kako će se najveći broj među njima i legalizirati ...


LEGALIZACIJA BESPRAVNIH KVADRATA

Od legalizacije bespravne gradnje 3 milijarde kuna

Piše: Frenki Laušić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

"Tražimo da se naprave analize prostora, kako bi se mogli legalizirati bespravno sagrađeni objekti. Svim građanima i investitorima Vlada poručuje da što prije legaliziraju njihove objekte, jer će u, protivnom morati intervenirati građevinska inspekcija", upozorila je ministrica Marina Matulović-Dropulić na sjednici Vlade u četvrtak.

U Ministarstvu graditeljstva su kazali kako nema nekih posebnih rokova u kojem će građevinska inspekcija energičnije djelovati.

PROČITAJ VIŠE...

Sirobuja

Povezani članci

Who's Online

We have 238 guests and no members online