Hrvatska volontira 2016.

Moto ovogodišnje, šeste po redu, manifestacije "Hrvatska volontira" je korporativno volontiranje, odnosno povezivanje djelatnika poslovnog sektora s neprofitnim organizacijama iz civilnog i javnog sektora. Uključivanjem djelatnika poslovnog sektora u volonterske aktivnosti neprofitnih organizacija podsjećamo na važnost izgradnje povezane i humane zajednice u koju su uključeni svi pripadnici društva. Volontiranje poslovnog sektora prilika je da se proširi prostor povezivanja i otkloni distanca koja nastaje radi različitosti poslovnog, civilnog i javnog sektora – u "jezicima" kojima govorimo, načinima na koje radimo, vrijednostima koje smatramo najbitnijima. "Hrvatska volontira“ ove će se godine održati od 16. do 21. svibnja 2016. u organizaciji Hrvatske mreže volonterskih centara, s ciljem isticanja potencijala za društveni razvoj koji se oslobađa volontiranjem kada se povežu ljudi i organizacije iz civilnog, javnog i poslovnog sektora. Uključit će veliki broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koje će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje. Manifestacija „Hrvatska volontira“ služi kao platforma za uključivanje što većeg broja građana i organizacija iz cijele RH u volonterske akcije u različitim društveno korisnim aktivnostima, čime se promovira vrijednost volontiranja kao građanske vrline i navike srca..

Izvor: Kastela.org

volontiranjeSve organizacije civilnog društva pozvane su na sudjelovanje u manifestaciji na način da organiziraju volonterske aktivnosti u koje mogu uključiti što veći broj građana, a koje će „krojiti po potrebama“ zajednica u kojima djeluju. Također, pozvane su i sve tvrtke s područja RH da se uključe u neke od brojnih volonterskih akcija koje će se tim povodom održati. 

Popis svih prijavljenih aktivnosti bit će dostupan na: http://www.hrvatska.volontira.vcz.hr/.

Prošlogodišnja manifestacija je u šest dana održavanja okupila 3.196 volontera koji su kroz 237 volonterskih akcija na području cijele Hrvatske društvu poklonili ukupno 13.751 sat. Za dodatne informacije pogledajte poveznice: Hrvatska mreža volonterskih centara, projekt ''Širenje područja suradnje“, izvještaj Hrvatska volontira 2015.te film o manifestaciji.

Povezani članci

Who's Online

We have 158 guests and no members online