Ajmo naši, bankomati!

Što će biti? Kako ćemo? Hoćemo li navijati... "Ajmo vatreni! Ajmo naši!"..  ili pak.. "Dabogda sve izgubili! HNS, pederi, i slikovnicu bi pripiturali!". Možemo li od srca navijati za "protočne bojlere"? Hodajuće "bankomate"? Manekene odmetnutog "Saveza" koji je odavno izgubio svoju svrhu, brigu o hrvatskom nogometu i njegovom razvoju, prešavši još u Franjina vremena na "tamnu" stranu.. Hoćemo li opet pamet na mjesec dana ostaviti "sa strane", pa opet prisloniti desni dlan na srce ponosno i prepustiti se "domoljubnom" zanosu i ostalim varljivim i lako kvarljivim emocijama, gledajući na velikom, najvećem, ekranu bravure naših najboljih gurača baluna po nogometnim travnjacima? Emocije su zajebane, zar ne?
Pa stoga treba razumjeti veliku većinu koja će i pored svega, poput dobrog hrvatskog prevarenog muža, opet prijeći šutke preko svega što se događa u hrvatskom nogometu te oprostiti kradljivici srca i najnoviji trenutak "slabosti" te uz Poljičku Milu i palačinke isprike navaliti s udobnog kauča na seansu (derbi) dana i sažeteke ostalih utamica nadolazećeg Svjetskog nogometnog prvenstva koje se do 15. srpnja igra u Rusiji.
Treću utakmicu na SP-u Hrvatska nogometna vrsta pod palicom izbornika Dalića igra u utorak,  26. lipnja protiv Islanda s početkom u 20 sati. Pobjedama protiv Nigerije i Argentine naši su se reprezentativci i dva "bankomata" već plasirali u osminu finala natjecanja, a u utorak ćemo i saznati tko nam je protivnik u osmini finala. U nastavku članka je raspored i satnica utakmica na SP-u.. Nego, svitu, kako ćemo?

Raspored i točna satnica Hrvatske na SP-u

U prvoj utakmici na SP-u Hrvatska je odigrala 2:0 protiv Nigerije 16. lipnja u Kalinjingradu. U drugom kolu Hrvatska je u Nižnji Novgorodu pobjedila i Argentinu  rezultatom 3:0 te se s dvije plasirala u osminu finala. U trećoj utakmici u grupnoj fazi Hrvatska igra protiv Islanda u utorak, 26. lipnja u Rostovu na Donu s početkom u 20:00 sati.


SKUPINA D
(Argentina, Island, HRVATSKA, Nigerija)


1. kolo, subota, 16.6. 21.00 - Kalinjingrad: HRVATSKA - Nigerija 2:0
2. kolo, četvrtak, 21.6. 20.00 - Nižnji Novgorod: Argentina - HRVATSKA 0:3
3. kolo, utorak, 26.6. 20.00 - Rostov na Donu: Island - HRVATSKA.

Utakmice SP-a

Dalje u osminu finala idu najbolje dvije reprezentacije, a naša se skupina križa sa skupinom C u kojoj se nalaze Francuska, Peru, Danska i Australija.

Hrvatska nogometna reprezentacija 2018

Kladionice i prognoze prije početka prvenstva nisu davali velike šanse "vatrenim bankomatima" da prođu skupinu i uđu u osminu finala. Po većini analiza i prognoza iz naše skupine u eleminacijski dio turnira išli bi Argentina i Island. No na terenu se nešto pitalo i naše vatrene i dva "mala bankomata" koji su odigrali uistinu izvrsno, pogotovo u utakmici protiv Argentine te sa dvije pobjede iz prve dvije utakmice u skupini (i pobjedu nigerije nad Islandom) već osigurali nastup u osmini finala turnira.

No, zar tako nije bilo i u Francuskoj 1998.?

Ajmo naši, bankomati!

hns savez

Povezani članci

Who's Online

We have 206 guests and no members online