Ajmo mladi: Suradnjom protiv apatije

'Suradnjom protiv apatije' projekt je Svjetskog saveza mladih Hrvatska u partnerstvu s udrugama SplitMisli, Prizma, Impress, Podum i Klubom mladih Rijeka, koji se odvija u četiri grada (Split, Osijek, Rijeka i Zagreb) a koji za cilj ima upoznati mlade u Hrvatskoj s njihovim pravima te dokumentima i tijelima relevantnima za status mladih u našoj zemlji. Naglasak je na 'Nacionalnom programu za mlade' kao najvažnijem strateškom dokumentu RH na temelju kojeg bi se trebale kreirati politike i mjere izravno povezane s mladima. Cilj projekta je prvenstveno motivirati mlade da se uključe u političke i društvene procese, povezivanje mladih iz različitih dijelova RH te osnaživanje mladih kroz edukaciju kako bi uistinu mogli postati pokretači promjena u društvu u kojem žive.
Pozivaju se svi zainteresirani da dođu u subotu, 26. kolovoza, u studentski dom dr. Franjo Tuđman na jednodnevnu konferenciju koja počinje u 9.30 sati.

ZA MLADE KOJI OSTAJU U HRVATSKOJ

Suradnjom protiv apatije

Izvor: Dalmatinski portal

- 'Suradnjom protiv apatije' je projekt educiranja, istraživanja, osluškivanja i povezivanja mladih u Hrvatskoj. Sudjelujte s nama na putu otkrivanja rješenja o sutrašnjem položaju mladih u Hrvatskoj. Okupljeni zahtijevajmo promjene. Okupljeni možemo postići zajedničke aspiracije i ciljeve koje dijelimo. Mi smo Suprotiva. Mi ostajemo u Hrvatskoj. Okupljeni nećemo ostati ignorirani. Želimo skupiti vaše zahtjeve, potrebe, želje, mišljenja i statuse. Mi slušamo. Čut će i nas - poručili su organizatori.

Krajnji cilj projekta je da mladi u međusobnoj suradnji sastave prijedloge mjera i politika za koje smatraju da bi poboljšale kvalitetu života mladih kako u njihovim lokalnim zajednicama tako i na nacionalnoj razini.

Svoje prijedloge mladi će imati priliku iznijeti izravno pred lokalne donositelje odluka na panel raspravi u sklopu koje će moći postavljati pitanja i tražiti odgovore od predstavnika vladajuće stranke i oporbe u svojoj lokalnoj zajednici.

Na panelu su svoje sudjelovanje potvrdili saborska zastupnica, gradska i županijska vijećnica Mosta Ivana Ninčević-Lesandrić, gradski vijećnici Tonći Blažević (HSLS) i Natalija Tafra Bazina (Pemetno).

Uz njih će svoja razmišljanja o problemima i prilikama mladih u Splitu i županiji sa sudionicima podijeliti, i panelom moderirati profesorica Marita Brčić Kuljiš.

Povezani članci

Who's Online

We have 192 guests and no members online