Raffa boćanje: Mateo Jurčević i Tonći Jurjević prvaci Hrvatske

U Sinju i Splitu je odigrano prvenstvo Hrvatske u Raffa Paru klasično. Najviše znanja i spretnosti su imali prekaljeni dugogodišnji boćar BK Gorčina Ante Tonći Jurjević i otkriće sezone, kada su raffa aktivnosti u pitanju, Mateo Jurčević. Tandem Gorčine je slavio potpuno zasluženo, obzirom da su predstavnici medija i službene osobe (kako na natjecanjima zbog pandemije nema publike) vidjeli zaista odličnu igru, piše Dalmacija Danas.
Četvrtfinale su Jurjević i Jurčević odradili rutinski, da bi u polufinalu i finalu odbriljirali. Najprije su savladali Božu Vladušića i Sinišu Stipića sa 10:5 na način da su se izvukli iz 0:5 zaostatka. Uz odličnu igru sa obje strane, Jurčević i Jurjević su odigrali čak posljednjih 30-ak kvalitetnih boća za potpuni preokret.
U finalu prvenstva Hrvatske su savladali prvaka u Raffa paru klasično iz prošle sezone i branitelja naslova Tonća Jerića i Ivicu Mikasa. Jerić je najkorisniji igrač finala raffa lige iz 2020. godine i najbolji raffa boćar Hrvatske za 2020. ispred Hrvatskog boćarskog saveza. Baš kada su svi prisutni mislili da će se Jurjević i Jurčević morati zadovoljiti drugim mjestom, dvojac je nastavio razinom igre iz polufinala te otvorio finale sa čak 8:1, da bi na kraju salvio sa uvjerljivih 12:5. Čestitamo!

BOĆANJE – RAFFA PAR KLASIČNO

Mateo Jurčević i Tonći Jurjević prvaci Hrvatske

Piše: Joško Palinić
Izvor: Dalmacija Danas


Konačni poredak:

1. Mateo Jurčević / Ante Tonći Jurjević
2. Tonći Jerić / Ivica Mikas
3. Božo Vladušić / Siniša Stipić
4. Zoran Nasić / Mladen Pupić

Raffa boćare uskoro čeka prvenstvo Hrvatske u Preciznom izbijanju i Pojedincu klasično, kao i ekipni kup Hrvatske te završnica raffa lige, koja tradicionalno nudi prave partije i pregršt uzbuđenja.

Raffa boćanje: Mateo Jurčević i Tonći Jurjević prvaci Hrvatske

Who's Online

We have 145 guests and no members online