Referendumski ustanak: Prikupljeno više od 400 tisuća potpisa

Referendumski ustanakDevet dana nakon što je počelo prikupljanje potpisa za četiri referendumska pitanja, sakupljeno je više od 400 tisuća potpisa - po svakom pitanju više od sto tisuća, izvijestili su organizatori akcije - građanska inicijativa "Referendumski ustanak". Organizator dugoraćanima najbližeg mjesta prikupljanja potpisa poziva sve zainteresirane za volontiranje na štandu na Fošalu u Omišu ...

REFERENDUMSKI USTANAK

Izvor: DalmacijaNews

Prikupljanje potpisa za održavanje referenduma o četiri pitanja - ponavljanju referenduma o ulasku Hrvatske u Europsku uniju, zabrani prometovanja i prodaje genetički modificiranih organizama, poništenju prethodne privatizacije te zabrani rasprodaje prostora, resursa i imovine Hrvatske započelo je 13. veljače, a potpisi se prikupljaju u 52 grada na više od 120 lokacija.

 - Vjerujemo da će ova inicijativa na kraju uspjeti skupiti sve potrebne brojke i da će građani prije svega se osvjestiti o važnosti toga da oni odlučuju prije svega na referendumu direktno i da pokušaju konsolidiratui ovo društvo i spriječiti propast društva koaj je evidentna danas u Hrvatskoj - izjavio je predsjednik organizacijskog odbora Zoran Mihajlović.

Zamolio je državne službe da izađu u susret i ne stvaraju probleme aktivistima sa štandovima jer je, kako je rekao, akcija bitna za konsolidaciju društva. Istaknuo je da je akciju podržao i sindikalist Ozren Matijašević te brojne udruge.

Potpisi za četiri referendumska pitanja prikupljat će se do 27. veljače.

Povezani članci

Who's Online

We have 139 guests and no members online