Zanimljivosti..

U Rivice petkom po cinkvinu i tombolu

Petak je u Dugom Ratu postao dan za... tombolu. U popularnom bistrou "Rivica" na dugoratskoj plaži navečer možete s sumještanima odigrati koju partiju tombole. Umjesto parova i koeficjenata, umjesto bjanko klađenja na Real ili Barcu,.. posegnimo radije za pokojom kartelom (manje će nas koštati), pa u ugodnom društvu uz bevandu ili pivo, uz čašicu ćakule i red benignog uzbuđenja.. odigrajmo i zabavimo se u osvit novog, kišovitog vikenda ...

OPET PETAK

Piše: Mladen Banović

Petak je u Dugom Ratu postao dan za... tombolu. Nakon napornog radnog tjedna, previše umoran i nenaspavan da bi kvalitetno izašao vanka, a opet previše umoran i nenaspavan da bi nešto pametno faturetavao doma (fala korisnicima na strpljenju), nema druge nego kiši unatoč učinit đir put Orija, Malog Rata, nadisat se friške arije ili fero-prašine ako bude puhalo.

Ili da se spustim do Rivice, na bevandu u ugodnom društvu kafića uzdravlje, gdje ne da svatko već zna svakog, već se zna i gdje tko sjedi ( i s kim :-), a naručuje se pogledom prema  marljivoj i šesnoj konobarici, a često ni to nije potrebno.. Jer, ako je jutro ili popodne stiže kava s mlikom, a ako je večer na stolu se crveni bevanda. Pravi kafić uzdravlje..

Ekipa na tomboli je uvlas ista. Oko sretnog stola Ruža, Nives, njihove gore polovice, pa Martina, Ane.. Oni su ti srećkovići koji obično dobijaju cinkvine i tombole. Ili Maja, Martina ili Branka, te miljenice sreće.

Nekad se zalomi pa krene i Super-Hrvoja, prošlog petka nagradni fond počistila je Anita, a zna san čak i ja dobit cinkvinu. I tombolu. A kad dobije Arsen, svi su veseli jer okreće se tura za ekipu. Samo jednog velikog igrača neće sreća u tomboli. Neće, pa neće. Njega očito ide u ljubavi..

Prošlog vikenda dovabili smo doli i Čiku. Stipe se pak nije dao bez konkretnog marendaškog p(r)ovoda izvući načas iz ljubavnog gnijezda.  A ovog vikenda, ja se nadam, nešto mi govori, da će nam svratit i Ivana ...

Povezani članci

Who's Online

We have 79 guests and no members online