Poduzetnički kafić: EU fondovi za poduzetnike – realnost ili utopija?

Milivoj Dragošević, direktor firme Purex d.o.o. i korisnik IPARD sredstava za izgradnju pogona vrijednog cca 3,5 milijuna eura rekao je na trećem poduzetničkim kafiću 'Malom kavom do velikog posla' na temu "EU fondovi za poduzetnike - realnost ili utopija?" da su zahvaljujući sredstvima iz IPARD fonda, ali i povoljnom kreditu HBOR-a, uspjeli smo realizirati investiciju u moderni pogon za klanje i preradu peradskog mesa. - To nam je omogućilo da udovoljimo propisima EU, ali i da osiguramo podizanje kvalitete proizvoda, proširimo paletu proizvoda te osiguramo veći kapacitet za daljnji rast proizvodnje - konkretan je primjer. Državi, odnosno nadležnim institucijama, predlaže da porade na tome da informacije o budućim sredstvima odnosno natječajima budu što ranije dostupne poduzetnicima. Neke od tema na druženju poduzetnika su bile i tko je, a tko nije kandidat za financiranje sredstvima Europske unije, otkud krenuti u osmišljavanju i slaganju projekta, kako izraditi projektnu prijavu za natječaje za EU sredstva, što sve sadrži 'siguran' projekt, jesu li EU fondovi mit..

Poduzetnički kafić: EU fondovi za poduzetnike – realnost ili utopija?

Izvor: Grad Split

Treći Poduzetnički kafić održati će se u srijedu, 27. siječnja 2016. g., u Grand Ballroom-u hotela Radisson Blu Resort Split s početkom u 17 sati na temu "EU fondovi za poduzetnike – realnost ili utopija?".

Na skupu će svoja iskustva predstaviti Milivoj Dragošević, direktor Purex d.o.o., korisnik IPARD sredstava za izgradnju pogona vrijednog cca 3,5 mil EUR; Krešimir Budiša, direktor UHY Savjetovanja d.o.o., hrvatsko-poljskog društva stručnjaka za EU fondove, partnera na projektu Malom kavom do velikog posla; Tomislav Milinović, direktor Calvados Club d.o.o., najbolje male tvrtke u RH 2008.– 2013., te regije južna Hrvatska 2014., korisnik strukturnih fondova EU i Ana Bedalov, voditeljica R&D EU projekata Medicinskog fakulteta Split i Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša, vrijednih preko 1,5 mil EUR.

Pozivaju se zainteresirani poduzetnici i obrtnici na sudjelovanje na ovo besplatno i neformalno druženje i razmjenu iskustava. Svoje sudjelovanje prijavite na mail info @ poduzetnickikafic.hr ili na telefon 021/612-673 zbog ograničenog broja prijava.

Poduzetnički kafić Split dio je EU projekta "Malom kavom do velikog posla!" kojeg Grad Split provodi u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca i UHY Savjetovanjem d.o.o.  s ciljem ostvarenja pozitivne poduzetničke klime te umrežavanja postojećih i potencijalnih poduzetnika.

Više informacija o projektu "Malom kavom do velikog posla" možete pronaći na  www.poduzetnickikafic.hr