Kaplar: Opljačkali su me šest puta, a susrećem ih na ulici jer ih sud stalno oslobađa

KapularicNevjerojatna je priča Anđelka Kapularića, popularnog Kaplara, iz Dugog Rata, vlasnika kafića "Malo misto" smještenog na plaži u Dugom Ratu, koji mjesecima trpi teror maloljetničkih bandi. Čak šest puta golobradi kriminalci su pod okriljem noći provali ili pokušali provaliti u popularni kafić. - "Jednom sam im rekao da me slobodno pitaju što im treba, ma evo vam nekoliko boca viskija, samo mi kafić ne dirajte..", jada se Kapuralić novinarima. Stol i pet stolica odnijeli su mu provalnici u zadnjem pohodu. -"Opljačkali su me šest puta, a susrećem ih na ulici jer ih sud stalno oslobađa..." - kaže Kapuralić. Vinko Vuković je na stranicama Slobodne ispričao Kaplarovu, svima osim Dugoračanima nevjerojatnu, priču u kojoj je netko, ako ne i cijeli sustav "debelo",  sistemski, zakazao. Pročitajte više u nastavku, a ja idem do Kaplara na popodnevnu kavu i novine ...

GOLOBRADIM KRIMINALCIMA SUSTAV NE MOŽE NIŠTA....   A DA PROMJENIMO MALO SUSTAV U KOJEM SE SVI  POZIVAJU NA SVOJA PRAVA, A MALO TKO NA ODGOVORNOST ?

NEVJEROJATNA PRIČA ANĐELKA KAPURALIĆA IZ DUGOG RATA, VLASNIKA KAFIĆA MALO MISTO KOJI MJESECIMA TRPI TEROR MALOLJETNIČKIH BANDI

Anđelko Kapuralić: Opljačkali su me šest puta, susrećem ih na ulici jer ih sud stalno oslobađa

Jednom sam im rekao da me slobodno pitaju što im treba, ma evo vam nekoliko boca viskija, samo mi kafić ne dirajte', jada se Kapuralić. Stol i pet stolica odnijeli su mu provalnici u zadnjem pohodu

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Maloljetničke bande na širem omiškom području ne posustaju. Policija ih hvata, pravosuđe oslobađa, a pokradeni vlasnici ugostiteljskih objekata, stanova i obrta čupaju kosu.

- Pet puta sam u posljednje vrijeme pokraden, pa sam šutio, sve sam mislio zatvorit će ih. ali nakon što mi je u noći između 11. i 12. travnja i šesti put oštećen kafić, pukao sam i pozvao novinare - kaže nam Anđelko Kapuralić, Dugoraćanin koji u svom lokalu "Malo misto" iz mjeseca u mjesec zbraja sve veću štetu.

Anđelko Kapuralić


Organizirane skupine

Posljednja provala u njegov kafić, smješten na dugoratskoj plaži, ostala je. međutim, samo na pokušaju. Kapuralić je, poučen prethodnim iskustvom, šarkama od inoxa ojačao aluminijske profile na ostakljenoj "bašti" koje su spriječili provalnike u njihovu naumu. No, profili su pri tome sasvim oštećeni te ih je potrebno zamijeniti, što je, prema prvoj procjeni osiguravatelja, šteta od najmanje dvije tisuće eura.

-  Kad su vidjeli da ne mogu provaliti, pokušali su rumbati zatvore uz pomoć metalnih klinova. Nisu uspjeli ući, a volio bih da jesu jer su mi ovako napravili još veću štetu. A istu noć su, kako čujem, opljačkali još nekoliko kafića u Dugom Ratu i Omišu - jada se Kapuralić, dodajući kako svi znaju o kojim je banditima riječ.

- Policajci samo nemoćno sliježu ramenima. Oni svoj posao obave, ali procesuiranje tih maloljetnika, podijeljenih u nekoliko organiziranih skupina koje kao da se međusobno natječu, zapne na drugim institucijama.

Neke od njih sretnem i na ulici
, jednom sam im rekao da me slobodno pitaju što im treba, ma evo vam nekoliko boca viskija, samo mi kafić ne dirajte - veli vlasnik "Maloga mista", kojemu su provalnici, kad se već ničeg drugog nisu mogli domoći, tijekom posljednjega pohoda odnjeli stol i pet stolica.

Podsjetimo, reporteri "Slobodne" nedavno su bili pozvani i u Omiš gdje je ogorčena skupina građana posredstvom medija pokušala upozoriti na maloljetne kriminalce koji već mjesecima, praktično bez ikakvih ozbiljnijih sankcija, teroriziraju stanovnike pljačkajući im, ponekad i usred dana, domove i radnje.

Stanje se od tada, međutim, samo pogoršalo. Opljačkanih je sve više, sve su gnjevniji i nemoćniji.

Povezani članci

Who's Online

We have 210 guests and no members online