Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju

I ove godine u osnovnoj školi "Jesenice" na Oriju i u Dugom Ratu nizom događaja obilježiti će se Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju. Program i raspored događanja je u nastavku članka, a iz njega izdvajamo izložbe učeničkih radova u atriju škole i u našim župama te potresno svjedočanstvo Negzane Pavičić, koja ja preživjela Škabrnjsku golgotu. U nedjelju, 18.11. pridružimo se zajedno s učenicima škole mimohodu "ZAPALIMO SVIJEĆU SA CIJELOM HRVATSKOM". Polazak je ispred škole u Oriju u 16:30 sati prema spomeniku poginulima i svim braniteljima u Dugom Ratu. Prigodni program održati će se na trgu pored spomenika ispred crkve sv. Josipa u Dugom Ratu.

PROGRAM

Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju

Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju

1. DAN – ČETVRTAK 8.11.: Vukovar, Škabrnja u stvaralaštvu osnovaca Dugog Rata - postavka izložbe učeničkih radova u atriju škole i u župama sv. Josipa i sv. Roka

2. DAN – PETAK 9.11.: Atrij OŠ „Jesenice“ - SVJEDOČANSTVO: Negzana Pavičić, preživjela, Škabrnjska golgota; Početak večeri u 17:30 h.

3. DAN – PONEDJELJAK 12.11.: Sat razredne zajednice u znaku Škabrnje i Vukovara (gledanje prigodnog filma)

4. DAN – UTORAK 13.11.: Video zid u atriju škole (film o Vukovaru i Škabrnji)

5. DAN - ČETVRTAK 15.11.: Sat povijesti, zemljopisa - Škabrnja, Vukovar

6. DAN - SUBOTA 17.11.: Krunica u župi sv. Josipa posvećena braniteljima

7. DAN – NEDJELJA 18.11.: “ZAPALIMO SVIJEĆU SA CIJELOM HRVATSKOM“ - Mimohod od škole do spomenika poginulim braniteljima - paljenje svijeća, odrješenje uz kratki prigodni program. Polazak ispred škole u 16:30 h.

Povezani članci

Who's Online

We have 118 guests and no members online