Nova tri broda iz Odiseja

I dok većina hrvatskog gospodarstva muku muči s proizvodnjom i tržištem, u malom kaštelanskom brodogradilištu Odisej i dalje imaju razloga za zadovoljstvo, jer su danas, s navoza ovog brodogradilišta u vlasništvu Gorana i Ivana Nuića, u more porinuta tri vrijedna plovila. U svoje matične luke zaplovila su dva broda za nautički turizam te jedna barža za podvodne i slične radove. Zoran Ercegović iz Krila, koji se u nautički turizam uključio zajedno sa svoja dva brata, bio je i više nego zadovoljan ...

Nova tri broda iz kaštelanskog Odiseja

Piše: D.P. / Kastela.org
Foto: Ante Majić
Izvor: Kastela.org


- Do sada smo se bavili izletničkim plovidbama, ali smo taj brod prodali i odlučili graditi naš prvi brod, te se okrenuti nautičkom turizmu. Cijela investicija stajat će nas nešto više od milijun eura, koje se nadamo vratiti u slijedećih desetak godina.

Nova tri broda iz kaštelanskog Odiseja

Brod je dužine 37 metara i širine 7,60 metara, ima dva motora od 320 KS, 18 kabina za putnike, pet kabina za posadu i jednu za vodiča. Škverski radovi su gotovi i mi krećemo put Krila Jesenica gdje ćemo do početka svibnja raditi na uređenju broda – kazao je Ercegović.

Povezani članci

Who's Online

We have 337 guests and no members online